Antalya

Dağ keçisini avlayıp muhtarı böyle tehdit ettiler!

15:34 23 Aralık 2020
Dağ keçisini avlayıp muhtarı böyle tehdit ettiler!

Antalya'nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesi'nde nesli tükenmekte olan dağ keçisini, yasak olmasına rağmen avlayan kaçak avcılar, içini boşalttıktan sonra kafası ve derisiyle çardağa astı. Keçinin üzerinde, kaçak avlanmanın önüne geçmek için bölgede mücadele eden muhtara yönelik tehdit notu yer aldı.

İbradı'da kaçak avcılar, yasak olmasına rağmen avladıkları dağ keçisini, sadece derisi ve kafası kalacak şekilde içini boşalttıktan sonra iple boynundan çardağa astı. Asılı keçiyi ve üzerine bırakılan notu görenler şaşkınlık yaşadı. Keçinin üzerindeki notta, 'Muhtar bu sana uyarıdır. Çevirdiğin dolaplar boyunu aştı. Ayağını denk al. Attığın adımlara dikkat et, yoksa sonuçları ağır olur' yazdığı görüldü.

‘TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİM’

Bölgede kaçak avcılığın engellenmesi için mücadele eden, fark ettiği avcıları da jandarmaya ihbar ederek, nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçilerini korumaya çabalayan Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Yamansoy, kendisini hedef alan yazıya tepki gösterdi. Tehdit ve intikam duygusuyla dağ keçisini avlayıp, iple boynundan asarak vahşet yapan kaçak avcılara seslenen Yamansoy, "Bir yıldır devamlı tehdit alıyorduk. En son tehdit beni kamçıladı. Artık ne gerekiyorsa boyun eğmeyeceğim. Bunu yapan avcı gurupları belli. Hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Tehdit notundan dolayı hayatının tehlikede olduğunu söyleyen Yamansoy, korunmasına yönelik yardım talep etti.

YORUMLAR

  • dadaloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    hem para hem hapis verilsin e az iki yıl içerde yatısın bunu yapan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • eski yeni 3 yıl önce Şikayet Et
    avcılar av olmalı yasak varsa uyulacak bir amaç bir hedef olmasa yasak niye olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    cezalar cok agir olacak para cezasi cok az bazilari icin onun yerine durmadna yapana direk hapis cezasi vericek
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İlyas cahilce yorum yapmışsın
    Cevapla
  • Ilyas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapayim çok yiyorum belki bişeyler degişirmi zekam açilirmi diye ama yok ,ancak kilo aliyorum, Daha ne yapabilirimki zekamin açilmasi için ,yemekten başka
    İlk beğenen sen ol
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a nasıl hesap vereceksiniz? o Allah'ın bir güzel keçisiydi! kafası, boynuzları, derisi kalmış ve birde o güzel son bakışlı gözleri! bunu yapanlar tövbe eder! Allah'ta affeder, inşaAllah. (not; keçideki, ipteki, el yazısı kağıtdaki, parmak izleri.. ve araç varsa teker izleri,ayak izleri.. araştırılır sanırım devletimiz tarafından!) muhtarımızada geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.