Antalya

Babasının vefatı trafik cezasını iptal ettirdi!

07:42 07 Mart 2021 18 Yorum Var
Babasının vefatı trafik cezasını iptal ettirdi!

Antalya'da babasının ölüm haberini alan bir adam, 135 kilometre hızla gittiği için aldığı radar cezasını iptal ettirdi.

Muratpaşa ilçesinde oturan Serkan Mersin, geçen yıl 26 Şubat sabahı Afyonkarahisar'da yoğun bakımda tedavi gören babasının ölüm haberini aldı. Babasının adına kayıtlı 03 ABH 626 plakalı otomobil ile yola çıkan Serkan Mersin, saat 08.20 sıralarında Keçiborlu- Sandıklı karayolu 36'ncı kilometresinde yapılan uygulamada radara girdi. 135 kilometre hızla gittiği tespit edilen otomobile Karayolları Trafik Kanunu'nun 51/2-a maddesi gereği 288 TL idari para cezası kesildi.

Serkan Mersin, babasının cenazesine giderken kesilen idari para cezasının iptali için Dinar Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Dosyayı inceleyen hakimlik, olay günü Ali Mersin adına kayıtlı olan 03 ABH 626 plakalı otomobili, yasal muris (Miras bırakılan) olan oğlu Serkan Mersin'in kullandığını belirterek, “Belirtilen plakalı araca, 26 Şubat saat 08.20 sıralarında 135 hız ile seyrettiği gerekçesi ile para cezası yazılmıştır. Araç sahibi Ali Mersin ise aynı gün saat 05.25'te vefat etmiştir. Ali Mersin oğlu olan Serkan Mersin, bu cezaya yasal muris olmasından dolayı itiraz etmiştir. Ali Mersin'in vefat ettiği saat dikkate alındığında araç sahibinin ölü olduğu tespit edilmiştir. Ölü kişiye ceza düzenlenemeyeceği anlaşıldığından idari para cezasının iptaline karar verilmiştir" dedi.

 Babasından aldığı kötü haberle yola çıktığını belirten Serkan Mersin, “Dinar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği aracıma radar cezası yazdı. Cezayı ödedim. Sonrasında da itiraz ettim" dedi.

Avukat Emre Uzun ise müvekkilinin hız aşımından dolayı trafik cezası aldığını ifade ederek, “Yazılan trafik cezası hukuka aykırı olduğu için Dinar Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunduk. Araç sahibi vefat ettiğinden dolayı muris olan kişi hız sınırını vefattan sonra gerçekleştirdiği için ceza yazılamayacağına vurgu yapılarak idari para cezası iptal edildi. Neticede ceza araca kesilmiş ve araç sahibi de öldüğü için ölüye ceza kesilemeyeceği vurgulanmıştır. Daha önce bu türlü durumlarda böyle bir kararla karşılaşmadım. Bu kararın emsal olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ceza araç kullanıcısına yazılsa iptal olmazdı. Araç plakasına sahibine yazılmış bu kişide vefat ettiğinden mahkemeye bile gerek kalmadan zaten iptal oluyor. Çünkü cezalar şahsi olduğundan öldüğü an biter. Ama Trf.cezasını kesen yer kullanıcıyı bu haberden sonra tesbit etmiş oluyor. Tekrar ceza kullanıcıya kesilip gönderilmesi gerekir.
    Cevapla
  • irfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkede hukukun ne kadar hantal olduğu ortada.Almanyada ceza araca yazılmaz kim kullanıyorsa o kişiye yazılır.Sayın avukat da hemen yanlışı örtpas ediyor.Olmaz doğru eğitim alınız .Bilmiyorsanız gidin öğrenin yanlışlar ile hukuk olmaz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hamit 3 yıl önce Şikayet Et
    suç varmı ? var . işleyen hayatttamı ? evet ölen kişinin dahli varmı? hayır başka sorum yok
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette adaletin durumu bu işte, Hakime ceza yok, babası ölene yok, Siyasiye yok, Bürokrata yok. Babası ölmüş diye o hızda birine vursaydı. Eminim vurduğu kişi de, çarpanın babası ölmüş diye, o da ölmezdi.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede adalet dürüst insanlara gösterilen bir sopadır
    İlk beğenen sen ol
  • iki 3 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan hız sınırının aşılması mı o saatte ki araç sahibinin kim olduğu mu. araçta kim olursa olsun yada araç kimin olursa olsun hız sınırını astiysa cezayı da öder. bunun dışında ki şey saçmalıktan başka birşey değildir. komedi oldu artık bu kanunlar. adalet dışında herşeye yarıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.