Antalya

Bebek gibi büyüttü, ağlayarak doğaya bıraktı

11:30 25 Mayıs 2021 2 Yorum Var
Bebek gibi büyüttü, ağlayarak doğaya bıraktı

Veteriner Damla Atay, fırtınada yuvalarını kaybettikten sonra bakımını üstlenerek büyüttüğü 2 sincap yavrusunu ağlayarak doğaya bıraktı.

Kentte mart ayındaki fırtınada yuvalarının bulunduğu ağacın devrilmesinin ardından 2 sincap yavrusunun bakımını üstlenen, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı Veterineri Damla Atay, kendi elleriyle doğaya saldı. O günden beri yavruların bakımıyla tüm gün ilgilendiğini anlatan Atay, "2 ay evime getirip götürdüm. Yavru oldukları için tam gün bakım gerekiyordu. Günde 5 öğün biberonla besledim, bebek gibi büyüttüm. Fındık ve fıstığı çok sevdikleri için isimlerini de 'Fındık' ve 'Fıstık' koydum. Şimdi 3 aylık oldular ve büyüdüler. Artık kendi kendine beslenebiliyorlar. Bugün onları doğaya saldım. Kendi ailelerini kurmalarını ve yavrular yapmalarını umut edeceğim" dedi.

“BANA GELDİKLERİNDE GÖZLERİ BİLE AÇILMAMIŞTI”

Yavruları parktaki ağaçlardan birinin üzerine koyup, tırmanmalarını izlerken de gözyaşı döken Damla Atay, "Bana geldiklerinde henüz gözleri bile açılmamıştı. Çok küçük oldukları için evime gelip gittiler. Artık fındık, fıstık, ceviz ve tohumlarla beslenebiliyorlar. Hareketliler ve doğada yaşayabilecek durumdalar" diye konuştu.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • nalçacılılar 2 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler güzel insan
    Cevapla
  • Gülay 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. :)))
    Cevapla
  • Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin gibilerin sayısını artırsın inşallah
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.