Antalya

Engelli eşine maaş bağlatmaya gitti, hayatının şokunu yaşadı

06:46 14 Haziran 2021 10 Yorum Var
Engelli eşine maaş bağlatmaya gitti, hayatının şokunu yaşadı

Antalya'da geçirdiği iki kalp krizinin ardından beyin felci geçiren ve yatağa bağımlı kalan eşine bakan bir çocuk annesi kadın, eşine engelli aylığı bağlatmak için yaptığı müracaatta eşinin üzerine açılan 3 şirket olduğunu öğrendi.

Antalya’nın Serik ilçesinde Raziye Uludağ'ın (25) eşi Gökhan Uludağ, bir yıl önce iki kalp krizi ve ardından beyin felci geçirince yatağa bağımlı kaldı. Hareket edemeyen ve konuşamayan Gökhan Uludağ'a bakabilmek için iş yerinden ayrılan bir çocuk annesi kadın, sosyal yardımlaşma desteklerinden faydalanabilmek için yaptığı müracaatta eşinin üzerine 3 iş yeri olduğu cevabını alınca hayatının şokunu yaşadı.

Aradan geçen sürede eşinin üzerine açılan şirketlerin 2’sinin kapandığını öğrenen Uludağ, son işyerinin kapatılması için çaba sarf ediyor. Açık olarak görünen işyeri sahibine telefonunla ulaşan ancak eşinden öldüğünü öğrenen Raziye Uludağ, eşinin 'benim bilgim yok, yardım edemem' cevabını alınca sahte belgelerle açıldığını iddia etiği işyerleriyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eşinin geçtiğimiz yıl Haziran ayında iki defa kalp krizi, ardından da beyin felci geçirdiğini söyleyen Raziye Uludağ, "Engelli maaşı çıkartmak için gittiğimde, bu sahte işyerlerinin açıldığını öğrendim. Savcılığa gittik, suç duyurusunda bulunduk. Eşime de sormak istiyorum ama o da konuşamadığı için anlatamıyor. Üzerine açılan 3 şirketin 2’si kapatılmış. Halen açık olan temizlik ile alakalı bir anonim şirket. Eşimin bilinci şu an olmadığı için soruyoruz cevap veremiyor konuşamadığı için. Yardım almak için işyerlerinin kapatılmasının ya da devredilmesinin gerektiği söyleniyor. Ancak o zaman aylık bağlanabilecek. Yardım alamıyoruz, sadece bakım aylığı alıyorum o da zaten bakkal masrafımızı ancak karşılıyor. Bakıcı maaşımla geçinemiyorum. Kaynanamın evinde oturuyorum. ‘O da yaptırın kira da vermeyin, oturun’ dedi. Doktorlar, eşimin düzelebilmesi için 1 yıl geçmesi lazım. Bu ayın 24 ünde bir yıl olacak. Fizik tedaviye götürdüm. Hastalığın gençlerde kol ya da bacağın iyileşebileceğini söylediler. Şimdi kaldırıp yürütmeye çalışıyorum yavaş yavaş” diye konuştu.


 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Avukat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumdaki kişilerin yasal varisi eşi veya çocuklarıdır. Şirketi kapatmak için gerekli yerlere kendisi vasi kararı ile müracaat ederse kapatılması yapılır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun çok zor şeyler bunlar ya
    Cevapla
  • orhan01 2 yıl önce Şikayet Et
    Konusamiyorsa yazamiyor mu ki ögrenemediniz eşinizden? Arastirma devam etmeli..
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilinci kapalıymış nasıl yazacak.
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    salgından önce İstanbul-Büyükadaya gitmiştim,bisiklet ve elekrikli araç kiraya veren yerler var,ve bisiklet yada araç kiralarken kimliğini alıyorlar,aldığın bisikleti yada aracı getirince kimliğini alıyorsun,sonra dolandırının biri bi dükkan kiralıyor,bi masa sandalye koyuyor eskiciden,kapıya bi ilan-falan yerde çalışacak işçi aranıyor- ....gidiyorsun ,kimliğini istiyor şöyle bi bakıyor,tamam işe alındın,yalnız işe giriş muamelesi sigorta neyin için kimliğin 1-2 gün burda kalacak,iş bulmanın ve sigortalı olmanın sevinciyle pat veriyorsun,sonra adam kimliğinle istediğini yapıyor.gidiyosun 2 gün sonra dükkan kapanmış.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bazıları sakat ve sahte iş çevirip devleti dolandıracağı en baştan belli saflara aylık 1000 tl verip senin adına mal satacağım diyor oda kanılıyor sonra üçkağıt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.