Antalya

Antalya’da terliklerini karaya bırakıp tekneleriyle dünya turuna çıktılar

14:44 16 Haziran 2022 8 Yorum Var
Antalya’da terliklerini karaya bırakıp tekneleriyle dünya turuna çıktılar

Antalya’da yaşayan avukat Sezgin Tekin (63) ile eşi emekli öğretmen Betül Tekin (59), ‘Kekova’ adındaki tekneleriyle tarihi Kaleiçi’nden açılarak dünya turuna çıktı.

Küçüklüğünden bu yana tekneyle dünya turu hayali yaşayan avukat Sezgin Tekin, emekli öğretmen eşi Betül Tekin ile birlikte hayalinin startını dün Kaleiçi Yat Limanı’nda verdi. Muratpaşa Belediyesi’nin de sponsorluk yaptığı tur öncesi, Tekin çifti 17 metrelik Kekova adlı tekneleriyle limana geldi. Çifti uğurlama törenine yakınları ve dostlarının yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da geldi.

GELECEK KUŞAKLARA ÖRNEK

Uğurlama töreninde konuşan Başkan Ümit Uysal, daha önce Hasan Şirin’in gerçekleştirdiği dünya turunu Tekin ailesinin gerçekleştiriyor olmasının gelecek kuşaklara örnek olduğunu ifade etti. Uysal, “Onlar hayallerinin götürdükleri yere, yüreklerinin götürdükleri yere cesaretle gidiyorlar. Gıpta etmemek mümkün değil” dedi.

YOLCULUKLARININ 5 YIL SÜRMESİNİ PLANLIYORLAR

Oldukça mutlu olduklarını dile getiren Sezgin Tekin, “Çocukluğumdan bu yana aklımdan hiç çıkmadı. Zamanla yaşamımızın bütün planını ona göre yapmaya başladık. Eşim de gönüllü katılıyor. Dünya gezisi diye çıkıyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar, bayrağımızı ve ülkemizi nerelerde tanıtabilirsek o kadar çok mutlu olacağız. En az 5 yıl sonra dönmeyi düşünüyoruz ancak ucu açık” diye konuştu.

“VARSA ÖYLE BİR KADERİNİZ YAŞARSINIZ”

Yolculukları esnasında yaşayacakları olumsuzluklara karşı tedirginlik yaşamadıklarını da belirten Tekin, “Öyle bir tedirginliğim yok. Elbette böyle planlar yaparken kötü şeyler olabilir diye düşündük. Korsan vakalar var ama her şeyden korkarak hiçbir şey yapamazsınız. Ama varsa öyle bir kaderiniz, yaşarsınız” ifadelerini kullandı.

Eşinin hayaline ortak olduğu için kendisinin de mutluluk yaşadığını aktaran Betül Tekin de “İnşallah sağlıkla sıhhatle gider, döneriz. Dünyanın her yeri görülmeye değer” dedi.

Dostlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çekinen Tekin ailesi, terliklerini karaya bırakıp tekneye bindi. İlk halat Ümit Uysal tarafından, diğer halatlar da Tekin ailesinin dost ve yakınları tarafından kesildi. Demir alan çift, ardından Akdeniz’e açılarak uzun sürecek turlarını başlattı.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Bakırköylü 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar basarmış cesaret etmiş yolları hep masmavi olsun yurt dışında yabancı Yelkencilere gıpta ile bakmıyacagum bizdende birileri mavilerde tebrikler
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye sadece kendi vatandaşını uğurlama nezaketini gösterdi. Sponsorluk olarak sadece iki tshirt hediye etti. Aile kendi imkanlarını kullanarak böyle bir seyahate çıktılar. Kıskançlık yerine bir Türk olarak gurur duymalısınız Ahmet Atasoy bey.
    Cevapla
  • Ahmet Atasoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ülkemizde okuyamayan iş bulamayan insan varken belediyenin böyle bir tura sponsurluk yapması gerçekten manidar. Ben Av Sezgin Tekine bilir ve tanırım. Kendisi gerekli masrafları karşılayabilecek güçte onu Bile böyle bir ekonomik kriz döneminde onu bile manidar buldum
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehaleti temsil eden kelime ve kıskançlığı temsil edem hisler
  • Işıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun tüm masraflar kendi karşılıyor
  • Gülsüm 1 yıl önce Şikayet Et
    Güle güle yoluz açık olsun bunu hak ediyor benim kardeşim.
    Cevapla
  • Ramses 1 yıl önce Şikayet Et
    Elbette maddi güçleri olmasa idi bu yola çıkamazlardı. Bize hayırlı yolculuklar dilemek düşer. Güle güle gitsinler güle güle gelsinler.
    Cevapla
  • Slh 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri emekli öğretmen birisi avukat 5 yıl sürecek tekne tatilin maddi giderinin ne olacağını hesaplayabilmek bile çok zor.Bu paralar nasıl kazanılmış
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.