Antalya

Elini akrep soktu! 8 aylık Muhammed için sağlık ekipleri zamanla yarıştı

15:12 08 Temmuz 2022 10 Yorum Var
Elini akrep soktu! 8 aylık Muhammed için sağlık ekipleri zamanla yarıştı

Antalya’nın Kaş ilçesinde en tehlikeli akrepler kategorisindeki kara akrebin soktuğu 8 aylık Muhammed bebek için sağlık personeli seferber oldu.

Kaş ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde 8 aylık Muhammed Göktuğ Ak isimli bebeğin elini kara akrep soktu. Aile, kendi imkanlarıyla bebeklerini hastaneye götürmek isterken ihbar üzerine Acil Sağlık Hizmetleri ekibi görevlendirildi. Muhammed bebek, yolda ambulansla alınarak Elmalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kısa sürede teslim edildi. Burada yapılan muayene ve tetkikler sonucu bebeğin kol ve bacaklarında soğukluk bulunması üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Bölümü'ne sevki talep edildi. Kent merkezinden saat 14.52’de havalanan helikopter ambulans, 35 dakikada Elmalı’ya ulaşıp, minik Muhammed’i alarak saat 16.09’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine teslimini sağladı.

MUHAMMED BEBEK TABURCU OLDU

Pediatri yoğun bakım servisinde tedavisi gerçekleşen Muhammed bebek, 24 saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Sağlık personeliyle minik Muhammed'in helikopter içerisinde birbirlerine bakışları ise duygulandırdı.

Akrep sokması tehlikesinin büyük bir bölümü siyah akreplerden kaynaklanıyor. En tehlikeli akrepler kategorisinde bulunan kara akrepler, evlerde en çok görülen akrepler arasında yer alıyor. Özellikle yeni doğanlar, küçük çocuklar, alerjik rahatsızlıkları olanlar ve yaşlılar, kara akrebin zehrine direnç göstermekte çok daha güçsüz kalırken, tıbbi müdahale hızlı bir şekilde yapılmazsa can kayıpları yaşanabiliyor.

 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden ambulans yoktu doğru dürüst
    Cevapla
  • alp 1 yıl önce Şikayet Et
    devletime de bebeğe de Maşallah.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    kendim şahsen zemin kat bahçeli dairde oturduğumdan ,böcek ve farelere karşı edi besliyorum.nasıl farkediyorlarsa en gizli yerlere saklanmış haşereyi bulup oynaya oynaya öldürüyorlar.evlerinde bir kedi olsaydı belki bu olay yaşanmazdı,kurtulduğuna sevindim,çok tatlı bir bebek,Allah korumuş.
    Cevapla
  • sağduyulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu elbise bu ülkeye birkaç beden bol geldi onun için sağı dan solundan makaslanarak istedikleri ölçülere sığdırılmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet, içte ve dışta düşmanımız o kadar çok ki, Allah onlara fırsat vermesin.
    İlk beğenen sen ol
  • Ali Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    aaah recep tayyip erdoğan ahhh hayaldi gercek oldu biz hep avrupalardan duyardık hastalar helekopterle taşınırdı sen bu ülkeye ne yaptın böyle rüyalar hayaller gercek olmuş bebeğimize gelince ben bütün çocukalara birşey oldumu yüreğim cızz ediyor rabbim şifalar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.