Antalya

Antalya'da firari balık çılgınlığı! Oltasını alan sahillere akın etti

20:54 30 Ocak 2023 40 Yorum Var
Antalya'da firari balık çılgınlığı! Oltasını alan sahillere akın etti

Antalya'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli fırtına sonrası bir balık havuzunun patladığını duyan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren akın akın sahillere koşarak oltalarıyla kilolarca balık yakaladı.

Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi'nde bulunan çiftliğin balık havuzları birkaç gün önceki fırtına nedeniyle patlayınca, çok sayıda balık denize kaçtı. Haberi duyanlar Beldibi'nden Çıralı mevkine kadar ilçenin tamamında plajlara akın etti. Bugün sabah saatlerinden itibaren sahilleri dolduranlar oltalarıyla kilolarca balık yakaladı.

'10 GÜNLÜK BALIK İHTİYACIMIZI BURADAN KARŞILAYACAĞIZ'

Kemer ilçe merkezinde esnaf Murat Günay, "Her yıl fırtınalardan dolayı balık çiftlikleri patlama yapmakta. Yine iki gün önce bir çiftliğimiz patladı. Bundan dolayı da yoğun bir balık sürüsü Ayışığı Koyu'na geldi. Ben de sosyal medyadaki haberlerden gördüm ve biz de ailecek balık tutmaya geldik. Boş yok diyebiliriz. At ve çek yapıyoruz. Bayağı bereketli. Bir hafta 10 günlük balık ihtiyacımızı buradan karşılayacağız" dedi.

'GELELİ YARIM SAAT OLDU 2 TANE YAKALADIM'

Göynük Mahallesi'nde esnaf Hasan Ali Şenol, "Balık çiftliği patladığını duyduk. Onun üzerine buraya geldim. Tutan arkadaşlarımız var. Güzel keyif yaşıyoruz. Kış gününde böyle güzel bir şeyin olması iyi oldu. Bir rekabet de oluşuyor tutmak için, herkes balık yiyecek bugün. Ben geleli yarım saat oldu daha 2 tane yakaladım. Daha çok tutmayı düşünüyorum" diye konuştu.

'SABAH GELENLER KOVA KOVA GÖTÜRMÜŞLER'

Esnaf Ercan Arslan da "Arkadaşlarımızdan duyduk çiftlik patlamış diye. Biz de 2 saattir buradayız. Aldık nasibimizi. Ama sabah gelenler daha fazla almış, kova kova götürmüşler. Rızkımızın peşindeyiz biz de. Yaklaşık 30 tane aldım" dedi.

'KEMER TARAFINDAN ÇİPURA ÇİFTLİĞİ PATLAMIŞ'

Balık çiftliğinden kaçan balıkları yakalamak isteyen olta balıkçıları, kent merkezindeki Konyaaltı sahilini de doldurdu. Balık yakalama isteğiyle oltalarını denize sallayan balıkçılar, umduklarını bulamadıklarını söyledi. Olta balıkçısı Kaan İnanlı, "Kemer tarafında bir çipura çiftliği patlamış. Biz de kaptık oltamızı geldik. Biraz balık yakaladık. Ama dün daha iyiymiş" dedi.

GEÇ KALANLAR UMDUĞUNU BULAMADI

İbrahim Filoğlu, "Duyduğuma göre güzel balık yakalanmış. Ama ben henüz tutamadım" dedi. Eşiyle birlikte sosyal medyada balık yoğunluğu haberini aldığını belirten Azime Güler, "Haberi duyup gelenlerdeniz. Ama balık yok. Gelmeyin boşuna" diye konuştu. 

YORUMLAR

40 Yorum Var
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Balığın piyasa değeri parasını versinler sahibi belli yada balıkları böyle yamyamlık mı olur saygı Allah korkusu yok çokkötü örnek
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    O alanlardan Allah fazlasıyla çıkarır bir de alankarda haram deyince cahiller diyor ilerde toplum dükkanların önünden meyve sebze vs de alır bu millet
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olmaz nasıl millet olduk böyle tutup tedlim edin bari 10 gün bslık yeriz diyorlar kaldılar sanki
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hümmet ÇİFTÇİ 1 yıl önce Şikayet Et
    İmam Azam Ebu Hanife; memlekette 1 koyun kaybolmuş. 7 yıl koyun eti yememiş. olurki o kaybolan koyunun eti denk gelir diye. 1 koyunun ortalama yaşı 7 yıldır. bizimkiler patlayan balıkları tutmak için koşmuşlar. sanki babalarının malı. Kendi malları patlasaydı ne olurdu acaba.
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç utanma arlanma var mı kardeşinin çiftliği patlamış diye bir de seviniyorlar gel de memleket düzelsin diye bekle bu kadroyla nasıl olacak çok ayıp açık hırsızlık bari çocuklarınıza yedirmeyin balıkları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.