Antalya

Diş ağrısı sandığı hastalık hayatını altüst etti

10:32 26 Temmuz 2023 18 Yorum Var
Diş ağrısı sandığı hastalık hayatını altüst etti

Antalya'da 2 çocuk annesi Feride Kandan'ın, halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen ve yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu.

Kandan, “Hiç geçmeyen bir ağrım var. Gecem, gündüzüm kalmadı, hayatım zehir oldu. Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.

Kepez ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Feride Kandan’ın, mayıs ayında dişinde ağrı başladı. Ağrı kesicilere rağmen ağrısı dinmeyen Kandan, beyin cerrahına muayene oldu. Hekim kendisine, halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen ve yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' belirtileri gösterdiğini ve bir an önce tedaviye başlaması gerektiğini söyledi.

Ağrılara dayanamayan kadın, en azından diş ağrısından kurtulabilmek için özel bir diş kliniğine gitti. Burada Kandan'ın dişlerini kontrol eden diş hekimi, dişlerinde bir problem olmadığını söyledi. Ağrıları dayanılmaz boyutlara ulaşan ve aldığı morfin ile ayakta durabilen Kandan uyuyamamaya ve sadece sıvı gıdalar ile beslenmeye başladı. Hayatı altüst olan Kandan, bakımıyla sorumlu olduğu çocuklarıyla ilgilenebilmek ve hayatına devam edebilmek için tedavi olmak istiyor.

'DİŞ AĞRISI SANIP DİŞÇİYE GİTTİM'

İlk olarak benzer ağrıları 12 yıl önce yaşadığını anlatan Feride Kandan, “12 yıl önce sağ böbreğimde başlayan ağrım vardı. İlk böbrek ağrısı dediler, kimse anlamadı. Sonra İskenderun'da hastanede beynimde sinir sıkışması olduğu söylendi. 10 yıldır bu ağrı yoktu. 2 ay önce bu ağrı tekrar başladı ve yüzümün sağ tarafını komple ağrıtmaya başladı. İlk olarak diş ağrısı sanıp dişçiye gittim. Dişçi bana 'Ben bu dişi çekemem. Beyin cerrahına gözükmeniz lazım' dedi. Beyin cerrahından diş çekimi için imza almaya gittim. Kullandığım ilacı kesmem gerektiğini, bu durumun da felce neden olabileceğini söyledi" dedi.

'UYUYAMIYORUM, YEMEK YİYEMİYORUM'

Yaşadıkları nedeniyle çocuklarıyla ilgilenemediğini belirten Feride Kandan, “Tanı konulması için tomografi çekilmesi gerekiyor. Randevu almaya çalışıyorum ancak eylül ayına randevu veriyorlar. Benim o kadar vaktim yok. Çocuğum kalp hastası, onun kontrolü var oraya bile götüremedim. Geceleri uyuyamıyorum, son 10 gündür yemek dahi yiyemiyorum. Sürekli ağrım var, konuşunca şiddetli ağrıya dönüyor" diye konuştu.

'GECEM, GÜNDÜZÜM KALMADI HAYATIM ZEHİR OLDU'

Bu sorununa çözüm bulunmasını istediğini söyleyen Kandan, “Ağrı bir anda gelince sanki beynimde şimşekler çakıyor. Gittiğim hastanede acıdan dolayı ayakta duramayıp dizlerimin üstüne çöküyorum. Acılarımı morfinle ancak durdurabiliyorum. Tamamen iyileşip bu acıdan kurtulmak istiyorum. Diş olsa çektirirsin, başka hastalık olsa tedavi olursun, artık ağrı kesiciler de etki etmiyor. Gecem, gündüzüm kalmadı, hayatım zehir oldu. Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum. Hiç geçmeyen bir ağrım var. Bir çözüm bulunmasını istiyorum. Çocuklarımın benden başka kimseleri yok" dedi.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • uquraslan 9 ay önce Şikayet Et
    geçmiş olsun Allah şifa versin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Müsafir 45 9 ay önce Şikayet Et
    Ben de aynı hastalık ile 2011 yılından beri yaşıyorum.Hapını düzenli olarak kullandıkça hayatımı zorlamıyor.Çok soğuk ve sıcak havalarda yüz kısmını biraz kollamak gerekiyor.Kardeşimize acil şifalar diliyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hasan 9 ay önce Şikayet Et
    annemde bu hastalığı 11 yıl çekti, şişli etfalde adem hoca var, ona gittik ve ağrıları geçti, şükür
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İzmir Bergama Poyracık köyü var araştırma yapın ismi Hasan amca acil şifalar diliyorum.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İzmir Bergama da Poyracık köyünü araştırmanızı tavsiye ederim Hasan amca var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.