Ardahan

Yaban hayatı için doğaya yem bırakıldı

14:07 08 Aralık 2015
Yaban hayatı için doğaya yem bırakıldı

Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Ardahan'da, yem bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı

Ardahan'da, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince, kar yağışı nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için üç farklı noktaya yem bırakıldı. 

Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yönelik çalışma yaptı. Şube Müdür Temel Şimşek başkanlığındaki 5 kişilik ekip, merkeze bağlı Çamlıçatak, Ölçek ve Sulakyurt köylerinde belirlenen alanlara yem bıraktı.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının kış mevsiminden olumsuz etkilenmemesi için 6 ton ot, sakatat ve yem stokladıklarını söyledi. 

Bölgede kış iyiden iyiye etkisini hissettirdiğini ifade eden Şimşek, "Amacımız yaban hayvanlarının doğal yaşamını sürdürmeleridir. Bu noktada gerekli çalışmalar yapılacak. Bir önceki yıla göre daha çok yem bırakmayı planlıyoruz. Yaptığımız çalışmanın aynı zamanda takipçisi oluyoruz" diye konuştu. 

Şimşek, bölgede yaban hayatının korunmasına yönelik, yemleme çalışmasının yanı sıra kaçak avcılığın önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.