Ardahan

Ardahan'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

16:53 12 Aralık 2015
Ardahan'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Ardahan'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Valisi Ahmet Deniz'in de katıldığı çalışmayla Yalnızçam köyü civarında yaşayan yaban hayvanları için yemleme yaptı. 

Deniz ve beraberindeki 5 kişilik ekip, kar altındaki bölgede yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının daha önceden belirlenen beslenme sahalarına yem bıraktı. 

Vali Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yemleme çalışmalarının sezon boyunca süreceğini belirterek, bu çalışmayla doğal yaşamın korunmasını amaçladıklarını ifade etti.

Bölgede kışın iyice kendini hissettirmeye başladığı belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Bu bölgede karaca, kurt ve tilkilerin olduğu bir alan. Çalışmayla buraya ot, yem ve sakatat bıraktık. Bazı hayvanlar açlıktan hayatını kaybediyor. Bu çalışmayla bunu önlemiş olacağız. Bu çalışmamız ekolojik dengeyi sağlayacaktır. Doğaya saygı duymamız lazım. İnsanlık görevimizi yapmamız lazım. Bu insanımızın mutluluğu için de geçerli. Doğaya sahip çıkarsak ekolojik denge bozulmamış olur. Bozulmayan bir doğada insanımız da huzurlu ve mutlu olur. Doğanın güzelliği, bu türlerle mümkün. İnsan doğayı severse doğayı yaşatırsa mutlu ve huzurlu olur."

Deniz, yaban hayatının korunması için bu sezon 6 ton yem stoğu yapıldığını, ayrıca bölgede kaçak avcılığın önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.