Ardahan

Çıldır Gölü büyüleyici güzelliklere sahne oluyor

10:50 30 Aralık 2015
Çıldır Gölü büyüleyici güzelliklere sahne oluyor

Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, göl üzerinde düzenlenen atlı kızak gezileriyle renkli görüntülere sahne olmaya başladı. 

Çıldır Gölü, yüzeyinin tümüyle kalın buz tabakasıyla kaplanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Yörenin sembolü atlı kızaklarla gezilerin düzenlendiği göl, özellikle gün batımında buz üzerinde oluşan yansımalarla büyüleyici manzaralar oluşturuyor. 

Ardahan turizminde önemli bir yer tutan Çıldır Gölü'nün tanıtılması için her yıl düzenlenen "Çıldır Altın At Kış Şöleni" hazırlıklarına da başlandı. 

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri şölenin 6 Şubat'ta yapılacağını bildirdi. 

Şölenin bu yıl çok daha renkli geçmesini planladıklarını ifade eden Deniz, "Gelenler, 'İyi ki geldik' diyecekler. Etkinlik yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde gerçekleşecektir. Bu nedenle ortam ve manzara büyüleyici. Bu yıl ki şölende çeşitli eğlence programlarının yanı sıra okçuluk, buz hokeyi, buz pateni, güreş müsabakaları da yapılacak" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.