Ardahan

Sarıkamış şehitleri anılıyor

13:43 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Ardahan, Ağrı ve Erzurum'da Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş gerçekleştirildi

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Ardahan, Ağrı ve Erzurum'da yürüyüş düzenlendi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Ardahan'da Şehir Stadyumu'nda bir araya gelen gençler, soğuk havaya rağmen Atatürk Caddesi güzergahını takip ederek Ardahan Valiliği'ne kadar düzenlenen yürüyüşle 101 yıl önce Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerleri andı. 

Ardahan Vali Vekili Muharrem Coşgun, yürüyüş sonunda soğuk hava nedeniyle güçlükle yaptığı konuşmada, bugünün önemini bildiklerini, özellikle de gençlerin bilmesini istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün bu nedenle buradayız. Soğuk havaya rağmen ecdadı andık. Burada benim önerim gençlerimizi bu konuda daha çok bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Şehitlerimiz, ecdadımıza olan duygularımızı kalben arz ediyoruz. Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ülkemizi korumak için bunları biz gençlerimize iyi aktarabilirsek inşallah bu topraklar bir daha bu tür acılar yaşanmayacak."

Yürüyüşe 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgenerel Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, diğer il protokolü de katıldı. 

- Ağrı 

Ağrı'da Sarıkamış şehitleri için düzenlenen anma yürüyüşüne Ağrı Valisi Musa Işı, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, kent merkezinde düzenlenen yürüyüş sonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, memleketin ve devletin bağımsızlığı için 90 bin Mehmetçik'in Sarıkamış'ta dondurucu soğukta canlarını feda etiklerini ifade etti. 

Işın, "Allah memleketimize ve milletimize bir daha o tür felaketler yaşatmasın. Biz bu topraklarda, onların şehadeti sayesinde yaşıyoruz. Sarıkamış şehitlerini ve tüm şehitleri minnetle yad ediyoruz. Makamları cennet olsun" dedi.

Erzurum'da da Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde Narmanlı Camisi önünden Karskapı Şehitliği'ne kadar yürüyüş yapıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.