Ardahan

ARÜ Gürcü Dilinde ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor

14:55 17 Şubat 2016
ARÜ Gürcü Dilinde ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) büynesinde üç yıl önce açılan Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü, gelecek yıl ilk mezunlarını verecek.

ARÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Hanzade Güzeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'ın Kafkasya’nın eşiğinde yer alan bir il olduğuna işaret ederek, bu kapsamda üniversite olarak önemli bir misyon üstlendiklerini belirtti.

Üniversitelerinin, bölgenin tarihi, kültürel ve stratejik özelliğine uygun olarak yaptığı atılımlar arasında yer alan Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümünde 60 öğrencinin lisans düzeyinde öğrenim gördüğünü ve gelecek yıl ilk mezunlarını vereceklerini dile getiren Güzeloğlu, altyapının tamamlanması halinde ilerleyen dönemde aynı alanda yüksek lisans programının da açmayı planladıklarını kaydetti.

Güzeloğlu, Ardahan'ın Gürcistan sınırında yer almasının öğrenciler ve öğretim elemanları açısından önemli bir avantaj olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Gürcistan'a komşu olunması, bölümdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarında önemli bir avantaj. Bölümde öğrenci yetiştirilmesi, bölgedeki enerji, ulaşım, gümrük ve diğer ekonomik faaliyetlerde çalıştırılacak eleman istihdamına altyapı hazırlayacaktır. Türkiye’nin Gürcistan devletiyle olan üç sınır kapısından Türkgözü ve Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı Ardahan'da. Buralarda da Gürcü dilini bilen uzman, tercüman, memur, danışman, ticaret rehberi gibi gümrük çalışanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirenler için iş imkanı seçenekleri arasına bu sınır kapılarını da eklemek gerekir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.