Ardahan

"Atatürk'ün izinde ve gölgesinde Damal Şenlikleri"ne doğru

13:02 04 Nisan 2016
"Atatürk'ün izinde ve gölgesinde Damal Şenlikleri"ne doğru

Damal ilçesindeki Karadağlar eteğinde her yıl temmuz ayında Atatürk silueti oluşması dolayısıyla yapılan "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" için bu yıl özel seyir alanı oluşturulacağı bildirildi.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl temmuz ayında meteorolojik koşullara göre belirlenen bir tarihte yapılan "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" için hazırlıklara başladıklarını ve 20'ncisi yapılacak şenliklerin önceki yıllardan çok daha görkemli geçmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda katılımcıların oluşan Atatürk siluetini çok daha rahat ve keyifle izleyebilmeleri için bin kişilik özel seyir alanı oluşturacaklarını dile getiren Önal, şunları kaydetti:

"Bu yıl en büyük amacımız seyir alanı, silueti izlemeye gelenlere güzel ve rahat bir ortam oluşturmaktır. Şenliğe gelenler seyir alanında oturarak izleme şansı bulacak. Geçen yıl başlanan çalışmaya bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çalışmaların son aşamasındayız. Zamanımız ve imkanlarımız dahilinde en iyi şekilde seyir alanı oluşturacağız. Çok ciddi bir sıkıntı olmazsa bu yıl insanlarımız temmuz ayında yapılacak şenliklerde, seyir alanında oturarak ve keyif alarak Atatürk siluetini izleme imkanına sahip olacaklar."

- Damal'daki Atatürk silueti

Karadağlar eteğine her yıl haziran sonu ile temmuz ayı döneminde yandaki tepenin gölgesinin düşmesi sonucu oluşan Atatürk silueti, ilk olarak 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Erdoğan Kumru tarafından 1975 yılında çekilen siluet fotoğrafının Genelkurmay Başkanlığına gönderilmesiyle bu doğa olayı Türkiye genelinde duyuldu.

Karadağlar eteğinde haziran sonunda başlayarak temmuz ayı içinde bulutsuz günlerde 17.50-18.10 saatleri arasında izlenebilen Atatürk siluetinin oluşumu, 1995'ten itibaren her yıl temmuz ayı içinde düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.