Ardahan

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

18:46 05 Ekim 2017
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Ardahan'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Anadolu'da cami ve mescitlerin önemli yere sahip olduğuna dikkat çekti.

"Allah bu topraklarda kıyamete kadar ezanı payidar eylesin." diyen Sayar, şöyle konuştu:

"Ezan, İslam'ın şiarıdır. Bizim kimliğimizdir, kişiliğimizdir. Bir ülke topraklarının tabiri caizse hürriyet sembolüdür. Bizim millet hazreti peygamberden aldığı güç ile Anadolu'da eşi benzeri görülmeyen camiler yapmıştır. Bu haftanın amaçlarından birisi, mescitlerin maddi imarı, ama daha önemlisi, mescitlerin manevi imarıdır. Eğer bir kasabada, bir şehirde, bir köyde çok güzel bir cami yapılmış, ama orada insanlar namaz kılmıyorsa, o cami orada gariptir. Bir yerde bir Kur'an-ı Kerim var, çok güzel asılmış ama kimse içine bakmıyorsa o Kur'an da orada gariptir. Dolayısıyla maddi imar önemlidir, ama daha önemlisi camilerin manevi imarıdır. Manevi imarda oraların fonksiyonunu yerine getirmektir. Bizim medeniyetimiz cami merkezli bir medeniyettir. Bizim medeniyetimiz camiyi merkeze alan bir medeniyettir. Şehirlerimiz camilerin etrafında toplanmıştır."

Programa, Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, ARÜ Rektörü Prof Dr. Mehmet Biber, Ardahan İl Müftüsü Şaban Kondi, diğer yetkililer, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.