Ardahan

Ardahan'da kültür mantarı üreticisi aranıyor

13:36 15 Mart 2018
Ardahan'da kültür mantarı üreticisi aranıyor

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte kültür mantarı üreticisi bulunmamasına ilişkin "Temel sorunu göç olan Ardahan'da inşallah mantar üretecek birini buluruz." dedi.

Merkez Halk Eğitim Müdürlüğünde 1,5 ay önce düzenlenen kursa katılan 20 kursiyerin aldıkları eğitim sayesinde kendilerine tahsis edilen alanda yetiştirdikleri istiridye mantarının tanıtımı ve kentte kültür mantarı üretiminin yapılması amacıyla aynı kurumda program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Bilmez, kentte kültür mantarı üreticisinin bulunmadığına işaret ederek, Ardahan'da mantar üreticisinin olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Mantar üretim alanının önemli sektör olduğuna işaret eden Bilmez, "Birkaç üreticimizin bu mantarı üretip Ardahan'ın mantar ihtiyacını gidermesini istiyoruz. Ardahan her mevsim yağış alan, nemi olan ve mantar yetiştiriciliğine uygun iklime sahip bir il. Temel sorunu göç olan Ardahan'da inşallah mantar üretecek birini buluruz." dedi.

Merkez Halk Eğitim Müdürü Nesrin Yörükoğlu da kültür mantarı üretim kursuna yoğun talep olduğunu söyledi.

Vali Bilmez'in eşi Meral Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy'un yanı sıra çok sayıda ilgilinin katıldığı programda, katılımcılara istiridye mantarı ikram edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.