Ardahan

Görenleri şaşırttı! Tam 8 yıldır saklıyor

12:02 29 Mayıs 2018 6 Yorum Var
Görenleri şaşırttı! Tam 8 yıldır saklıyor

Ardahan’ın Posof ilçesinde, arı kovanlarından çıkan bal peteğinde Arapça 'Allah' yazısının çıkması görenleri şaşırttı.



Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Türkgözü köyünde soba ustası olan Efsal Kalem, 8 yıl önce köylerinde imamlık yapan Nurettin isimli imam tarafından hediye edilen ve üzerinde 'Allah' yazısı bulunan peteği dükkanında büyük bir özenle koruduğunu söyledi. Posof’un Türkgözü köyünde arı kovanlarından çıkan bal peteğinde Arapça 'Allah' yazısının çıkması görenleri şaşırttı. 

Soba ustası Efsal Kalem, peteği dükkanında yaklaşık 8 yıldır büyük bir özenle koruduğunu söyleyerek, "Ben bu dükkanda çalışırken köyümüzün imamı elinde bu çerçeveyi getirdi ve dedi ki bak arıların içinden çıktı. Allah’ın hikmetine bak nasıl yazmış arılar. Ve bana hediye etti, bende iş yerime koydum. Gelen giden insanlar görsün diye. 8 yıldır saklıyorum. Görenler hayretler içinde kalıyor, diyorlar ki? Bunu arılar yazmış değil mi, bizde arılar yazmış ki buraya koyduk diye cevap veriyorum." dedi. 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Arı lar yazdı veya yazmadı, ne fark eder ki? Islâm 1400 yıl önce kalplere yazıldı . (Hz. Muhammed sav . Ile )
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazen bir ağaç gövdesinde, bazen bulutlarda benzer yazıya rastlıyoruz. Arılar arapça bilmez, çizilen yeri tamir eder vs diyenlere sorarım ağaçlar arapça mı biliyor veya bulutlar?
    Cevapla
  • alsancak 5 yıl önce Şikayet Et
    Nahl 68: Rabbin, bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin.”
    Cevapla
  • yellow rose 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir aracının sözünü aktarayım ''peteğin üzerini çizerseniz arı onu tamir eder ve bu tamir edilen yer diğer yerlerden farklı görülür yani ne yazarsanız onu görebilirsiniz ''demişti sonuç olarak ALLAH a inanmak veya mucizelerini görmek için kendinize bakın petek çok basit kalır, böyle ucuz numaralarla Müslümanlık olmaz aksine Müslümanlığa zarar verir herhalde diğer dinlerden olanlar gülüyorlardır bizlere.
    Cevapla
  • Adem Alan./ Samsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen şov.. insan müdahalesiyle arılara yaptırılır. ( Arı gözleri istediğiniz yazı çıkacak şekilde bozularak. Arılar bozulan gözlerin üstüne mum çekerler çünkü gözler düzgün olmadıkça arı bal koymaz.) Sonuçta istediğiniz yazı ortaya çıkar. 80'li yıllarda bu tip şovlar çok daha meşhurdu... Not: Arılar Arapça bilmez. Müslümanları aldatmayın.
    Cevapla
  • Siirtli 5 yıl önce Şikayet Et
    Arılar hangi dili bilir?
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.