Ardahan

Cennetteki çocuklar adalet arıyor

08:10 13 Ekim 2018
Cennetteki çocuklar adalet arıyor

Ardahan'da Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu'nun pansiyonunda arkadaşları ile oynarken devrilen dolabın altında kalan 9 yaşındaki Zerrin Koç, hayatını kaybetti.

Ardahan’da önceki gün Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu Kız Öğrenci Yurdu’na meydana gelen olayda 5’inci sınıf öğrencisi Zerin Koç ile arkadaşları odalarında oyun oynamaya başladı. Çocukların oynadığı sırada, eşyalarını koydukları dolaplardan biri Zerin Koç’un üzerine devrildi. Hastaneye kaldırılan Zerin Koç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Soruşturma başlatılırken, öğrencilerin ve yurttaki yetkililerin ifadeleri alındı. Zerin Koç’un hayatını kaybetmesi arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu. Küçük Zerin’in ölümünün ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Okulunun pansiyonunda elbise dolabının üzerine devrilmesi sonucu öğrencimiz Zerin Koç hayatını kaybetmiştir. Bu acı olayla ilgili ihmalin araştırılması için Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi. Bakanlık müfettişlerinin Ardahan’a gelmek için yola belirtildi.

Okul müdürü açığa alındı

Yürütülen idari soruşturma kapsamında ise soruşturmanın selameti açısından söz konusu okulun müdürü Tahir Koçak, Ardahan Valiliğince görevden uzaklaştırıldı. Dün Ardahan’daki baba ocağı Samanbeyli köyünde toprağa verilmesi beklenen Koç’un 3 kardeşinin olduğu öğrenildi. Halil ve Özlem Koç çiftinin ikinci çocuğu olan Zerin Koç’un oturduğu köydeki evlerinin okula uzak alması nedeniyle yatılı olarak eğitim gördüğü belirtildi.

Mehmet sonsuzluk kapısında 
 
Kocaeli'nin Derince ilçesinde 4 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinde, Turgut Reis İlkokulu’nun bahçesinde arkadaşlarıyla oynayan 1’inci sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler’in üzerine, tuttuğu raylı metal bahçe kapısı devrildi. Çevrede bulunanlar ve öğretmenler, küçük çocuğu kapının altından hemen çıkarıp, sağlık ekibine haber verdi. Mehmet Ali İşler, 3 gün tedavi gördüğü hastanede, tüm müdahalelere rağmen 6 Ekim’de yaşamını yitirdi. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ihmal olup, olmadığının tespiti için soruşturma başlatıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
Ülkemizi derinden etkileyen bu acı olayın meydana gelmesinde ihmal olup olmadığının tespiti amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında araştırmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Emniyet işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, sorumlu olduğu tespit edilen kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.