Ardahan

Cumhuriyet 95 yaşında

15:32 29 Ekim 2018
Cumhuriyet 95 yaşında

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kesgin, mesajında, ülkenin her köşesinde Cumhuriyetin 95. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincinin yaşandığını ifade etti.

"Bir millet düşünün ki dişinden tırnağından artırdığı ne varsa vatanının selameti için
düşünmeden feda edebilsin, canını hiç düşünmeden vatanı uğruna verebilsin." ifadelerini kullanan Keskin, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kuruluş destanı, bir milletin her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, 'Ya istiklal, ya izmihlal' diyerek namus, vatan, bayrak, hürriyet ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Cumhuriyet, yüce milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve istikbal aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözüyle de milletimizin bağımsızlığı ve istikbali için neleri göze alabileceğini işaret etmiştir. Millet olarak 95 yıllık Cumhuriyet tarihimizde nice zorluklara, nice olumsuzluklara göğüs gerdik. Bir olduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimiz bir olumsuzluk olmadığını da gördük."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.