Artvin

Artvin-Erzurum karayolu üzerindeki tüneller aydınlatıldı

17:57 10 Eylül 2015
Artvin-Erzurum karayolu üzerindeki tüneller aydınlatıldı

Artvin-Erzurum karayolu üzerindeki tüneller ile şehir girişi sanayi kavşağı arasındaki 4,5 kilometrelik karayolunun Halis Yılmaz Köprüsü'ne kadar olan kısmının aydınlatılıldığı bildirildi.

DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Artvin'de Deriner Barajı ve HES Projesi kapsamında 83,80 kilometre devlet yolunun yeniden inşa edildiği, karayolu relokasyonları sırasında 28 tünel, 5 dengeli konsol köprü, 3 viyadük ve 10 köprü inşa edildiği belirtildi.

Deriner Barajı kapsamında yapılan karayolu ripaj tünellerinin elektromekanik işlerinin yapılması işi 2014 yılında ihale edilidiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu iş kapsamında bulunan 8 tünel, 4 viyadük ve sanayi kavşağı ile RT1 tüneli arasındaki 4,5 kilometrelik karayolunun aydınlatılması ve diğer elektromekanik işler yapımına başlanmıştır. Bu iş kapsamında Türkiye'nin en yüksek dengeli konsol köprüsü olan Berta dengeli konsol köprüsünün de aydınlatmaları tamamlanarak kısa bir süre önce işletmeye alınmıştı. Bu defa Artvin-Erzurum kara yolu üzerindeki tüneller ile RT1 tüneli ile sanayi kavşağı arasındaki 4,5 kilometrelik karayolunun Halis Yılmaz Köprüsü'ne kadar olan kısmının aydınlatılması yapılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.