Artvin

Artvin içme suyu isale hattı inşaatı işinin sözleşmesi imzalandı

18:24 05 Şubat 2016
Artvin içme suyu isale hattı inşaatı işinin sözleşmesi imzalandı

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, DSİ Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında 28 Nisan 2015'te imzalanan Artvin İl Merkezi İçme Suyu Projesi’ne ait protokol kapsamında içme suyu isale hattı inşaatı işi ihalesinin sonuçlanarak sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ocak 2016 tarihinde ihaleyi kazanan firmalarla sözleşme imzalanarak işin süresinin 730 gün olarak belirlendiğini belirterek, projeyle 2050 yılı hedef alınarak nüfusu 53 bine yükselmesi düşünülen Artvin merkeze yılda 7 milyon 880 bin metreküp kaliteli içme suyu sağlanacağını ifade etti.

Söz konusu projeyle Hatila Deresi üzerinde bin 320 metre kotunda yapılacak regülatörden çelik boruyla 33 kilometrelik isale hattı ile 880 metre kotundaki Katrevan mevkisinde planlanan arıtma tesisine içme suyu getirileceğini kaydeden Kocatepe, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı protokolle Artvin'imizin hayali olan içme suyunun çözüm için ilk adımı atmıştık. Şimdi çok şükür Artvin içme suyu isale hattı ve Artvin içme suyu arıtma tesisi yapım işi ihalesi sonuçlanıp yüklenici firmalarla sözleşme imzalandı. İnşaat işlemlerinin bir an önce başlamasını temenni ediyorum. İnşallah Artvin'imize, hayalini kurduğu içme suyunu kaynağından getirmiş olacağız. Başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'e, Ak Parti Artvin Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışla'ya, Valimiz Kemal Cirit'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.