Artvin

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

18:02 16 Şubat 2016
Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Artvin'de, Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin geçişine izin vermeyen gruba güvenlik güçleri ikinci kez müdahale etti.

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki "Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi" kapsamında, ilgili şirketin çalışmalara başlamak üzere iş makineleriyle maden sahasına çıkacağını duyan ve sabah saatlerinde Çamlık Mahallesi mevkisinde yaklaşık 200 araçla yolu kapatan grup, güvenlik güçlerinin biber gazıyla müdahalesine rağmen bölgedeki bekleyişini sürdürdü.

Bir süre bekleyen çevik kuvvet ekipleri, "Yaptığınız eylem kanunsuz bir eylemdir. Araçlarınızı bulunduğunuz yerden kaldırmanız gerekiyor. Aksi takdirde müdahale yapılacaktır" şeklinde uyarı yaparak vatandaşların dağılmasını istedi.

Uyarıya rağmen grubun dağılmaması üzerine polis, yaşlı ve çocukların alandan ayrılması için ikinci kez uyarıda bulundu.

Üçüncü ve son kez grubun dağılması yönünde yaptığı anonsun da sonuçsuz kalması üzerine biber gazıyla müdahaleye hazırlanan güvenlik güçlerini, CHP milletvekilleri ikna etmeye çalıştı.

Polis, tüm anonslara rağmen grup dağılmayınca dört ayrı noktadan biber gazıyla gruba müdahalede bulundu.

Bunun üzerine vatandaşlar, mahalledeki binaların içine girerek gazdan korunmaya çalıştı, bazılarının ise maske, limon ve ilaçla gazdan etkilenmemeye çalıştığı gözlendi.

Yaklaşık yarım saat süren müdahale sırasında gruptakilerden bazıları güvenlik güçlerine taş ve ellerindeki şişeleri fırlattı.

Biber gazından etkilenen bazı mahalle sakinleri, güvenlik güçlerine tepki gösterdi.

Gruptakilerin bir kısmı bina aralarına dağılırken, bir kısmının söz konusu alandaki bekleyişi devam ediyor. Güvenlik güçleri de geri çekilerek beklemeye başladı.

Müdahalenin ardından bölgeye çok sayıda takviye güvenlik görevlisi gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.