Artvin

Sarp Sınır Kapısı'ndaki eylem

18:03 10 Mart 2016
Sarp Sınır Kapısı'ndaki eylem

Artvin Valisi Kemal Cirit, Sarp Sınır Kapısı'nın Türk şöförlerince tır geçişlerine kapatılmasına ilişkin, "Üst düzey yetkililerle yapacağımız görüşme sonrası umut ediyorum ki sorunu çözeceğiz" dedi.

Vali Cirit, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bir grup tır şoförünün, Gürcistan'ın Türk tırlarına zorluk çıkardığı gerekçesiyle Sarp Sınır Kapısı'nın giriş ve çıkışını tır geçişlerine kapatmasının ardından, gümrük bölgesinde incelemelerde bulundu.

Burada açıklamada bulunan Vali Cirit, Türk yetkililerinin Gürcü makamları ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bizler sizlerin sorunlarını yerinde dinledikten sonra sorunlarınızı daha üst makamlarla görüşeceğiz. Aslında sizler Türkiye’nin lojistik sektörünün çok önemli ihraç kaleminin ana unsurlarını oluşturuyorsunuz. Tabi ki sizleri her noktada destekleriz. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Gürcülerinde ekonomisinin yüzde 20’ye yakın ülkemize bağlı olduğunu bilmekteyiz. Ama burada bir daralmaya bizim de gönlümüz razı olmaz. Üst düzey yetkililerle yapacağımız görüşme sonrası umut ediyorum ki sorunu çözeceğiz."

Bu arada, gümrük sahasında bekleyen nakliyecilerle de görüşen Vali Cirit, konuyla ilgili Sarp Gümrük Mülki İdare Amiri ve gümrük yetkilileri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek'in de nakliyecilerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerileri konusunda Vali Cirit'e bilgi verdiği öğrenildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu ise Gürcistan'dan uluslararası nakliyecilik standartlarında bir uygulama beklediklerine işaret ederek, " Gürcistan nakliyecisine ne uyguluyorsak bizlerde Gürcistan'dan aynı uygulamayı bekliyoruz. Bizler ayrıcalık değil, aynı koşulların sağlanmasını istiyoruz. Sorun çözülene kadar bu eylemi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Sarp Sınır Kapısı halen tır geçişlerine kapalı tutuluyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.