Artvin

Artvin Belediyesi'nde toplu iş şözleşmesi imzalandı

09:52 12 Mart 2016
Artvin Belediyesi'nde toplu iş şözleşmesi imzalandı

Artvin Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye başkanlığı binası önünde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Genel-İş Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin ile çalışanlar katıldı.

Kocatepe, burada yaptığı açıklamada, her zaman çalışanın hakkını korumaya özen gösterdiklerini belirterek, sözleşme ile verilen zamların diğer belediyelere göre yüksek olduğunu söyledi.

İşçilerin hakkını zamlar ile ödeyemeceklerini vurgulayan Kocatepe, "Dışarıda çok zor şartlarda çalışan işçilerimizin hakkını ne yüzde 12 nede yüzde 60 ile ödeyebiliriz. Ama en nihayeti verebileceğimiz parayı söylemeliyiz. Özellikle bedeniyle dışarıda çalışan kardeşlerime, yağmur çamur demeden, kar kış demeden daha iyi yaşanılabilir bir Artvin yaratma çabalarından dolayı teşekkür ediyor, onları alkışlıyorum" diye konuştu.

Dışarıda görevli işçilere yüzde 12, belediye binasında görevli personele ise yüzde 11 oranında zam yaptıklarını bildiren Kocatepe, ekonomik imkanların arttığı sürece işçilerinde hakkının artacağını kaydetti.

Genel-İş Şube Başkanı Bilgin ise belediye başkanlığı ile ikinci kez imzaladıkları sözleşmeden dolayı mutlu olduklarına işaret ederek, "İşçimizin hakkını alınteri kurumadan veririz mantığıyla hareket ettiği için tüm işçiler adına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocatepe ve Bilgin, yeni toplu iş sözleşmesini imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.