Artvin

Artvin Valisi Cirit, Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasını gezdi

11:30 28 Mart 2016
Artvin Valisi Cirit, Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasını gezdi

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'in Türkiye'nin en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Vali Cirit, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Artvin'deki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda yaptırılan ve 220 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasında incelemelerde bulundu.

Vali Cirit, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Artvin'in Türkiye'nin en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Seyir terası inşaatının bir yıl gibi kısa sürede tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılacağını belirten Vali Cirit, "Hatila Milli Parkı ilimizin en önemli noktalarından biri olması hasebiyle Türkiye'nin en yüksek seyir terası bu bölgeye inşa edildi. Daha şimdiden hafta içi günlük 500, hafta sonları ise yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği önemli turizm alanlarından biri haline geldi. Alternatif turizmin çok önemli merkezi durumunda olan Artvin'in, seyir terasıyla ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunarak yakın bir zamanda bölgenin cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" dedi.

Vali Cirit, Artvin'in 3 milli parkı içinde barındırdığını, bunlardan birinin de seyir terasının bulunduğu Hatila Milli Parkı'nın olduğunu ifade ederek, "Artvin, ülkemizde en çok milli parkı bulunan illerin başında gelmektedir. Artvin, zengin flora ve faunası ile ülkemizi çeşitli platformlarda temsil eden bir il konumundadır" diye konuştu.

Vali Cirit, yerli ve yabancı turistleri Artvin'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını da kaydetti.

- Yılda 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

İl merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Sıkıldım Kayası mevkisinde 490 metre rakımda, Hatila Deresi'nden ise 220 metre yükseklikte sarp kayalara monte edilen seyir terası, yaklaşık bir ay önce hizmete girmesinin ardından ziyaretçi akınına uğruyor.

Hatila Vadisi Milli Parkı sahasında kaya birleşim noktasından 15 metrelik mesafeye uzanan cam seyir terası, 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişlikte inşa edildi. 50 metrekare genişliğinde cam alana sahip seyir terasını, yılda yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.