Artvin

Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Turhan'dan Artvin Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

16:01 04 Nisan 2016
Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Turhan'dan Artvin Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Turhan, ziyarette, Adalet Bakanlığının talimatıyla Türkiye genelindeki tüm adliye saraylarında kurulan medya iletişim bürolarının işleyişi hakkında bilgi vererek, Artvin Adliyesi'nde kurulan medya iletişim bürosunun sözcülüğünü kendisinin yaptığını söyledi.

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı olarak medya iletişim bürolarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bilginin kaynağından alınması bağlamında çok önemli olduğunu belirten Turhan, "Medya iletişim bürosu vasıtasıyla toplumu ilgilendiren, yerel ve ulusal basında haber değeri taşıyan, kovuşturma, dava ve adli olaylarda gerekli bilgileri hem medya kuruluşlarıyla hem de kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Basının demokratik ülkelerde dördüncü güç olduğuna vurgu yapan Turhan, bu açıdan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan da Artvin ve ilçelerinde faaliyet gösteren gazete ve basın çalışanları hakkında bilgi vererek, basın sektörünün temsilcileri olarak üstlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.