Artvin

"Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" Arhavi'de

12:29 05 Nisan 2016
"Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" Arhavi'de

Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) ortaklaşa koordinesi ve Bosch'un sponsorluğunda "Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" Arhavi'ye geldi.

Düzenlenen programa Kaymakam Şeref Aydın, Garnizon Komutanı Nihat Çağlar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Gezgin, İlçe Müftüsü Sadık Havuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'de ilk kez Arhavi'de başlatılan ve diğer şehirlerde de yürütülecek projeyle Atatürk Ortaokulu bahçesinde yerini alan ve "Her Yerde Bilim" sloganıyla gezen tırda, çocukları yaşam boyu öğrenmeye alıştırmak, onların duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Tırın içinde gerçekleşen programda, çocukların bilime olan ilgilerini artırmak amacıyla temel biyoloji, kimya ve fizik dallarında deneyler yapılıyor.

Kaymakam Aydın, kurumların gerçekleştirdiği proje sayesinde çocukların bilime olan ilgilerinin arttığını belirterek, tırın ilçeye getirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.