Artvin

"Sakin Şehir" Şavşat'ta iki mevsim bir arada

10:33 03 Kasım 2016
"Sakin Şehir" Şavşat'ta iki mevsim bir arada

İtalya'nın Milano şehrinde Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı alan Artvin'in Şavşat ilçesi, sonbahar ve kışı bir arada yaşıyor.

Doğal güzelliğiyle her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan sakin şehir ünvanlı Şavşat'ta, sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanıyor.

Sonbaharda yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızının tonlarını sergileyen ağaçlarla kaplı tepeler, son günlerde havaların soğumasıyla yağan karla beyaza büründü. İlçe, bu özellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Ahşap mimarisi ve sessizliğiyle ziyaretçilere doğal bir yaşam ortamı sunan Şavşat, temiz havası ve doğasıyla günübirlik gezilerle gelenleri de mutlu ediyor.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şavşat'ın, İtalya'nın Milano kentinde 21-23 Haziran 2015'te gerçekleştirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı almasının ardından Karagöl'e ilginin giderek arttırdığını vurguladı.

Doğanın sonbaharla birlikte adeta renk cümbüşüne dönüştüğünü belirten Öztürk, özellikle fotoğraf severler ile doğa severleri "Sakin Şehir"e davet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.