Artvin

Borçka'da organik çay toplantısı

14:12 22 Şubat 2017
Borçka'da organik çay toplantısı

Borçka Ziraat Odası Başkanlığı, ilçe ve köylerdeki muhtarlara bir araya gelerek organik çaya geçiş hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mavi Çarşı İş Merkezi Muhtarlar Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Artvin Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Borçka Ziraat Odası Başkanı ziraat mühendisi Tolga İskenderoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Fırtına Deresi ve Borçka ilçesini de içine alan bölgede organik çaya geçileceğine dair bir karar alındığını anımsattı.

İskenderoğlu, bu karar çerçevesinde yaklaşan çay sezonu da dahil olmak üzere kimyasal gübre kullanımının yasaklandığını ve ilçedeki çay üreticilerinin konuya bakış açısını muhtarlarla istişare etmek ve ilçe yetkililerine iletmek için böyle bir toplantı düzenlediklerini belirtti.

İskenderoğlu, "Ziraat Odası Başkanı sıfatı ile üreticilerimizin sesi ve temsilcisi olarak, bir Ziraat Mühendisi olarak sabah ezanı ile birlikte yağmurun altında bu zor coğrafyada üretim yapan üreticimizin hak ve menfaatlerini koruma adına elimizden geleni, her merci, makam ve platformda 2 ayı aşan zaman zarfında yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Şahsım, çalışma arkadaşlarım ve Ziraat Odası olarak, üreticilerimizin aleyhine olan hiçbir faaliyetin ve uygulamanın içinde olmayacağımızı üreticilerimizin bilmesini isterim." şeklinde konuştu.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ve AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk de mağduriyetlerin yaşanmaması adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Toplantıya, Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan Arslan, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.