Artvin

Vergi Haftası

19:11 28 Şubat 2017
Vergi Haftası

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kocatepe, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu belirterek, kayıt dışı gelirin engellenmesi konusunda toplumun bilinçlendirilmesini istedi.

Vergi Haftası dolayısıyla Artvin Defterdarı İbrahim Bayraktar, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Vergi konusunda toplumun her kesiminin hassas davranması gerektiğini aktaran Kocatepe, "Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Ticaretle uğraşan iş adamlarımızın, esnaflarımızın, sanatkarımızın vergi ödeme noktasında özen ve hassasiyet göstermeleri gerekliliğini belirtmekte yarar var. Kayıt dışının engellenmesi noktasında üzerimize düşeni hep birlikte toplum olarak yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Defterdar İbrahim Bayraktar da Vergi Haftası'nda toplumda vergi bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Hafta kapsamında il genelinde ilk 3'e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine yönelik ödül töreni düzenleyeceklerini belirten Bayraktar, "İlimizde 2016 yılında genel tahakkuk 447 milyon 406 bin, tahsilat ise 343 milyon 721 bin liradır." diye konuştu.

Ziyarette, Vergi Dairesi Müdürü İsmet Kıpırtı, Gelir Müdür Vekili Şaban Alim Özgen, Personel Müdürü İlknur Özgen, Milli Emlak Müdürü Muharrem Turan ile Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Oktay Köse de hazır bulundu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.