Artvin

Avukatlar Günü

16:13 05 Nisan 2017
Avukatlar Günü

Artvin Baro Başkanlığı'nca "Avukatlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Varan, Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal ve avukatlar katıldı.

Çağal, törende yaptığı konuşmada, yargının kurucu unsurlarından biri olan ve hukuk devletinin güvencesi olan avukatların, bu yıl da Avukatlar Günü'nde tedirginlik ve kaygı içinde olduklarını savunarak, şöyle devam etti:

"Son yıllarda arka arkaya gündeme getirilerek hayata geçirilen, hukuku ilgilendiren bir takım düzenleme ve düzenlemeye hazırlanılan tasarı, taslaklar nedeniyle yargı bağımsızlığı, hukuk devleti ve insan hakları konusunda endişeliyiz. Avukatlara meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz. Artvin Barosu olarak mesleğimizi itibarsızlaştırmaya çalışan ve avukatı potansiyel suçlu olarak gösteren her türlü muamelenin karşısında duracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Çağal, her zaman, her yerde ve her durumda yargının kurucu unsuru olma bilinci ile hukukun üstünlüğünün yılmaz savunucusu olan avukatların, bundan sonda da demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olmaya devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.