Artvin

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:04 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Artvin'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Vali Ömer Doğanay, bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, devlet olarak kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, hükümetin, güvenlik kuvvetlerinin ve halkın kahramanca mücadelesi sonucunda başarısızlığa uğratıldığını belirten Vali Doğanay, "Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur." dedi.

Doğanay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinin en sinsi, alçak ve kanlı bir teşebbüsü olarak tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu vurgulayan Doğanay, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bekası, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sürmesi için gök kubbeye vahdeti haykıran minarelerimizden ezanların susmaması için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve vatan savunmasında yüreğini ortaya koymuş siz kahraman gazilerimize daima minnet ve şükran borçluyuz."

Konuşmanın ardından Vali Doğanay, katılımcılarla sohbet ederek, onların istek ve taleplerini dinledi.

Program, yemek duasının ardından sona erdi.

Etkinliğe, şehit aileleri, gazi ve ailelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ile bazı daire amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.