Artvin

Bosna Hersekli ormancılara Artvin'de eğitim

17:19 22 Ağustos 2017
Bosna Hersekli ormancılara Artvin'de eğitim

Artvin'de, Bosna Hersek'ten gelen 10 kişilik heyete orman zararlıları ile mücadele konusunda eğitim veriliyor.

Artvin DSİ Toplantı Salonu'nda 24 Ağustos'a kadar sürecek eğitimde katılımcılara, Artvin ve Türkiye'de orman zararlılarıyla yapılan mücadele çalışmaları anlatılacak.

Teorik ve uygulamalı eğitim hakkında gazetecilere açıklama yapan Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, kardeş ülke Bosna Hersekli meslektaşlarını Artvin'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 13 ülkeye yönelik somut işbirliğini kapsayan "Eylem Planı" kapsamında ormancılık deneyimlerini yabancı meslektaşlarıyla paylaştıklarını söyledi.

Ormanlar ve ekosistemin herkesin sahip çıkması gereken ve sınırları olmayan bir olgu olduğuna işaret eden Gurbetoğlu, "Ekosistemi korumak hepimizin görevi. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, orman zararlılarıyla mücadele konusunda çok büyük tecrübeye sahip bir kurumdur. Bölge Müdürlüğümüzün ormanlara zarar yapan dev kabuk böceği, kestane dal kanseri, şimşir kelebeği zararlısına karşı başarılı çalışmaları bulunmaktadır. Laboratuvarımızda çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Gurbetoğlu, eylem planı sayesinde Artvin Orman Bölge Müdürlüğü uzmanlarının, orman zararlılarıyla mücadele konusundaki tecrübelerini, yabancı ülkelerde görev yapan ormancı meslektaşlarıyla paylaşma fırsatı bulduğunu belirterek, daha önce de Kırgızistan ve Ukrayna'dan gelen 10 ormancıya 5 gün süreyle hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.