Artvin

Vali Doğanay, başarılı halk oyunları ekiplerini kabul etti

17:32 09 Ekim 2017
Vali Doğanay, başarılı halk oyunları ekiplerini kabul etti

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca düzenlenen yarışmada birincilik ve ikincilik elde eden halk oyunları ekiplerini kabul etti.

Atabarı 08 Halk Oyunları Kulübü Başkanı Hüseyin Er ve Tütüncüler Kültür Sanat Spor Kulübü Başkanı Nurettin Albayrak, eğitmenler Rana Kanbur, Onur Dede ile halk oyunları ekiplerinden Ezgi Çolak ile Ege Albayrak, Vali Doğanay'ı ziyaret ederek, faaliyetleri ve ve yarışmalarda elde ettikleri derecelerle ilgili bilgi verdi.

Doğanay, Artvin'in halk oyunlarındaki başarılarıyla her zaman övgü ve gururla anıldığını belirttib

Ekipleri elde etikleri dereceler dolayısıyla kutlayan Doğanay, valilik olarak halk oyunları ekiplerine her zaman maddi ve manevi anlamda yardımcı olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kulüp Başkanı Albayrak da Türkiye'de halk oyunları denince akla ilk Artvin'in geldiğini belirterek, "İlimizin geçmişten günümüze dek halk oyunları yarışmalarında çeşitli dallarda Türkiye birincilikleri bulunuyor. Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi halk oyunlarına yönlendirerek hem spor yapmalarını sağlamak hem de kültürümüzü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.