Artvin

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

20:02 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Artvin'de, Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Artvin Belediyesinin organize ettiği fener alayına katılanlar, belediye önünden başlayarak, mehteran eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94'üncü yıl dönümünü coşkuyla sevgi ve kardeşlik içinde kutladıklarını belirterek, "Bize emanet edilen bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere aldığımızdan daha öte, daha güzel bir şekilde devretmek boynumuzun borcudur. Bunu yapmak için cumhuriyeti iyi anlamak lazım." dedi.

Millet olarak daha çok çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Doğanay, şunları kaydetti:

"Bizler çalışmadan, üretmeden, yaptığımız işi dünya ölçeğine çıkarmadan, bizi bu topraklarda yaşatmazlar. Tek çaremiz, tüm gücümüzle imanımızla kardeşlik içinde çalışmak. Bunu yaparsak tüm zorlukların üstesinden gelip bayrağımızı her daim gönderde dalgalandıracağız, ezanımızı susturmayacağız."

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İnan Yılmaz, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ile kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.