Artvin

Dünya Engelliler Günü

22:16 04 Aralık 2017
Dünya Engelliler Günü

Ardanuç ilçesinde, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, devletin ve hükümetin son yıllarda engellilere yönelik çıkardığı yasalarla yaşam kalitesini ve refah seviyelerini yükselttiğini söyledi.

Türkiye'de 2002 yılından bu yana engellilerle ilgili çağ atılacak adımlar atıldığını belirten Doğanay, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık getirildi. Bu yasal düzenlemeler engellilerimiz için gerçekten gurur vericidir. Milletim adına bu düzenlemeyi yapan herkese, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine buradan Türk milletinin bir ferdi olarak şükranlarımı arz ediyorum. Dolayısıyla 365 gün sizlerle beraber olmamız lazım. Bunu bilmenizi istiyorum. Bu manada bugün sizlerle bir araya gelmek istedik. İnşallah bu birlikteliğimiz Artvin için hayırlara vesile olur."

Doğanay, Türkiye'de 500 bin kişiye evde bakım hizmeti verildiğini anlatarak, engellilere yönelik yapılan yatırım ve sosyal desteklere ilişkin bilgi verdi.

Konuşmanın ardından öğrencilerden Ahmet Çimendere, "15 Temmuz" konulu şiir okudu.

Halkoyunları gösterisinin sunulduğu etkinlikte, engelli öğrencilerin el emeği ürünlerinin yer aldığı sergi de açıldı.

Gün dolayısıyla ihtiyaç sahibi 6 engelliye de tekerlekli sandalye hediye edildi.

Etkinliğe, Vali Doğanay'ın eşi Esma Doğanay, Ardanuç Kaymakamı Furkan Sancaktutan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Asım Kaya, Ardanuç Engelliler Derneği Başkanı Gönül İstanbullu da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.