Artvin

Dudak-damak yarığı bulunan küçük kıza Valilik sahip çıktı

13:47 24 Şubat 2018
Dudak-damak yarığı bulunan küçük kıza Valilik sahip çıktı

Artvin'de dudak-damak yarığı hastalığı bulunan 6 yaşındaki Asude Çakır, Vali Ömer Doğanay'ın girişimiyle operasyon geçirdi.

Doğuştan sahip olduğu hastalık nedeniyle iki kez ameliyata alınan ancak sağlık sorunları devam eden Çakır, Vali Ömer Doğanay'ın desteğiyle üçüncü kez ameliyat edildi.

Çakır'ın hastalığından haberdar olan Vali Doğanay, Borçka ilçesinde yaşayan aile ile irtibata geçerek yardımcı olmak istediğini bildirdi. Ailesinden Asude'nin durumu hakkında bilgi alan Doğanay, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın'dan küçük kızın ameliyat edilmesi için gerekenlerin yapılmasını istedi. Asude Çakır, Artvin Devlet Hastanesinde, Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ahmet Kibar tarafından ameliyata alındı.

Kibar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük kızın ameliyatının yaklaşık iki saat sürdüğünü belirterek, "Daha önce iki kez damak yarığından ameliyat edilmesine rağmen yarığın tamamen kapanmadığını tespit ettik. Ameliyat başarılı geçti. Çocuğun kısa sürede sağlığına kavuşacağını ümit ediyoruz." dedi.

Asude Çakır'ın annesi Esra Çakır da kızının sağlığına kavuşması için destek veren Vali Doğanay ve tüm ilgililere teşekkür etti.

Kızının damak yarığı dolayısıyla yemek yerken büyük sıkıntı çektiğini anlatan anne Çakır, "İnşallah çocuğum en kısa zamanda sağlığına kavuşacak. Bugün dünyanın en mutlu annesi benim. İnanıyorum, kızım bu sefer tamamen iyileşecek. Doktorlara da teşekkür ederim. Rabbim devletimize, hükümetimize ve milletimize zeval vermesin." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.