Artvin

Sınır kapısına giden karayolunda çöpler günlük toplanıyor

18:10 06 Mart 2018
Sınır kapısına giden karayolunda çöpler günlük toplanıyor

Sarp Sınır Kapısı'ndaki tır geçişlerinden dolayı yolun sıklıkla kirlendiğini ifade eden Kara, şoförlerden çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır kapısına ulaşımı sağlayan Hopa-Kemalpaşa-Sarp karayolu, Artvin Valiliğinin talimatıyla her gün düzenli olarak temizleniyor.

Sınır kapısındaki hareketlilik nedeniyle özellikle tır trafiğinin yoğun olduğu ve zaman zaman araç kuyruklarının yaşandığı karayolunda biriken çöplerin temizliği için Hopa İlçe Kaymakamlığınca 4 ay önce özel bir temizlik ekibi oluşturuldu.

Temizlik ekibi her gün Arhavi İlçe sınırından Sarp Sınır Kapsına kadar olan 40 kilometrelik yolu temiz tutmak için çöp topluyor.

Hopa İlçe Özel İdaresi şantiye şefi Levent Kara, Artvin Valisinin talimatlarıyla İlçe Kaymakamlığınca oluşturulan temizlik ekibiyle yaklaşık 4 aydır aralıksız olarak yolu temiz tutmak için çalıştıklarını söyledi.

Kara, "Bugüne kadar 2 bin poşet çöp topladık. Yağmur çamur demeden 5 personelle sabah 8'den akşam 5 kadar yoldaki tüm çöp ve pislikleri temizliyoruz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.