Artvin

Artvin'e 47,3 milyon liralık KÖYDES ödeneği

18:51 02 Nisan 2018
Artvin'e 47,3 milyon liralık KÖYDES ödeneği

Artvin köyleri için 2018 yılı KÖYDES ödeneğinin 47 milyon 305 bin 758 lira olarak belirlendiği bildirildi.

KÖYDES Projesi İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında yapıldı.

Doğanay, valilikte yapılan toplantıda, Artvin'in 2018 yılı KÖYDES ödeneğinin bir önceki yıla göre yaklaşık 90'lık artışla 47 milyon 305 bin 758 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Bu bütçeyle Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı doğrultusunda köylerde içme suyu, yol, atık su ve küçük ölçekli sulama projelerini gerçekleştireceklerini belirten Doğanay, Artvin'in Türkiye genelinde 51 ile sağlanan KÖYDES ödenekleri içerisinde en çok ödeneği alan 5 ilden biri olduğunu söyledi.

Doğanay, kaymakamlara mevcut ödeneğin en iyi şekilde kullanılması için gerekli tedbirlerin alınması ile belirlenen programa göre iş ihalelerinin bir an önce yapılması talimatını verdi.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İşletme ve İştiraklar Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu, slayt sunumuyla sağlanan ödeneklerle bugüne kadar yapılan projeler ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, kaymakamlar ile il özel idaresi birim müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.