Artvin

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir ilçe inşa edildi

11:09 03 Mart 2022 11 Yorum Var
Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir ilçe inşa edildi

Artvin’in Çoruh Nehri üzerindeki yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nın sular altında kalacak olan ilçe merkezinin yerine inşa edilen yeni ilçe merkezinin ilk hali ve son hali dev yatırımı gözler önüne serdi.

Tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yeri çalışmaları 3 ayrı bölgede yürütülüyor. DSİ Çoruh projeleri kapsamında inşa edilen Yusufeli yeni yerleşim yeri alt yapı çalışmaları 2015 yılı Temmuz ayında başladı. Sular altında kalacak olan ilçenin hemen üst bölümünde yer alan dağlık alanda başlatılan çalışmalar 7 yıl boyunca gece gündüz aralıksız devam etti. 

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir inşa edildi

KISA ZAMAN İÇİNDE TAŞINMANIN GERÇEKLEŞMESİ PLANLANIYOR

Yansıtıcılar-Sakut mevkisinde üç ayrı bölgede başlayan Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı çalışmalarında 24 milyon metreküp kazı, 11 milyon metreküp dolgu yapılarak 153 hektar alan elde edildi. Yeni ilçe merkezinin kurulacağı alanda altyapı için kazı ve dolgu çalışmaları tamamlanırken atık su, yağmur suyu, elektrik hatları, destekleme, yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, toprak taşınması, sulama sistemi, dere ıslahı gibi sanat yapılarının inşasında devam ederken kısa zaman içinde taşınmanın gerçekleşmesi planlanıyor.

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir inşa edildi

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TOKİ tarafından yapılmakta olan Yusufeli ilçesi yeniden yerleşim üstyapı çalışmaları da 3 ayrı bölgede 10 etap halinde yürütülüyor. Birinci bölge olarak adlandırılan Sakut Vadisi'ndeki üstyapı inşaatı 1. etaptaki çalışmalarda hükümet konağı, ilçe emniyet müdürlüğü, adliye, PTT, kütüphane, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü, kapalı spor salonu, merkez cami ve müftülük binası, öğretmenevi ve 16 derslikli ortaokul yapımı tamamlandı. Birinci bölgedeki 2. etap çalışmalarında da 518 konut, 69 dükkan, 2 ticaret merkezi, belediye hizmet binası ve 25 yataklı hastane inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi devam ediyor.

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir inşa edildi

Birinci bölgedeki 3. etap üstyapı inşaatında ise 208 konut, 16 dükkan ve 6 ticaret merkezinin inşaatı devam ederken, fiziki gerçekleşme yüzde 5 olarak kaydedildi. İkinci bölge olarak adlandırılan Yansıtıcılar mevkiindeki 1. etaptaki 340 konut ve 16 dükkan inşaatında yüzde 50'lik fiziki gerçekleşme sağlanırken, 2. etapta inşa edilen 248 konut ve 32 dükkan inşaatının çalışması sürüyor.

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir inşa edildi

İkinci bölge 3. etapta 336 konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinde yüzde 40, 4. etapta 250 konut ve 4 dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinde yüzde 60 seviyesine ulaşılırken, 5. etapta sürdürülen 226 konut, 4 dükkan ve toplam 812 dükkanlı 2 ticaret merkezi inşaatları devam ediyor.

Artvin’de dev yatırımın son hali, 7 senede modern bir inşa edildi

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben orda is yapyorum 1100 dayre 200 dukan gercekten malzeme kalite işçilik cogu iste sıfır ama aşağıya gore cok guzel olur 5 yıl sora artvinde da guzel olucak
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • onur demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Burda herkez boş konuşmuş, herkesin parası verildi bu evlerde en uygun şekilde verilecek, 3 gün önce gezdim komple yürüyerek mükemmel ötesi evler olmuş agaclandirma yapılmış, yol ve çevre düzenlemeleri bittikten sonra 5-10 yıl sonra modern bı yerleşim yeri olacak, eski yer harebe üstelik sel felaketi yaşamış ve yaşama ihtimali olan bölge yazın Antalya'dan daha sıcak.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçte guzel olmamış
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmadığını biliyomuyuz ki
    Cevapla
  • heykeltraş 2 yıl önce Şikayet Et
    dağların arasına füze rampaları koyalım. her yanımız düşman .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.