Artvin

Yolda kalan aracını 4 gün sonra buldu

10:06 17 Ocak 2024 2 Yorum Var
Yolda kalan aracını 4 gün sonra buldu

Artvin’in Borçka ilçesi Camili bölgesinde ulaşıma kapanan köy yolunu açmak için bölgeye giden operatörün aracı kar altında kayboldu. Operatör yol kenarında bıraktığı aracına 4 günde ulaşabildi.

Gürcistan sınırında bulunan UNESCO’nun koruması altındaki Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanına sahip 1900 rakımlı Camili (Macahel) Geçidi'nde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı sonrası Karayolları, özel bir şirketi bölgede yetkilendirdi. Camili bölgesi sakinlerinden olan şirket sahibi ve aynı zamanda iş makinesi operatörü Osman Önder, ekibiyle bölgeye giderek kar temizleme çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde kentte etkili olan kar yağışı sonrası bölgeye Toyota marka 4x4 özel aracıyla giden Önder, kar ve çığ nedeniyle ilerleyemeyince aracını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı. Kar yağışının durmasıyla iş makinesiyle kar temizleme çalışması yapan Önder'in yol kenarında bıraktığı aracı ise kara gömüldü. 4 gün sonra aracına ulaşabilen Önder, aracın kaportasında ezikler olduğunu belirtti.

Kürek yardımıyla karlara gömülen aracını kurtaran Önder, ”Geçtiğimiz günlerde 4-5 günlük çalışmayla yolu açtık. Köye inmiştik, işlerimiz vardı. Dönüş yolunda çığ inmişti. Gece de kar yağışı başlayınca yolu açamadık. Aracımız yolda mahsur kaldı, kar kütlesi kapatmıştı. Sağı solu ezilmiş. Ama can olmadıktan sonra maldır dedik, fazla dert etmedik. Ama bu bölgede böyle şeylere sıkça rastlıyoruz. Bir an önce tünel istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Eyyup 3 ay önce Şikayet Et
    Gitmek istememiş Borçka insanı alışık kata istese 3 metre kararsın gider alışkındır macehel halkı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kerem 3 ay önce Şikayet Et
    Aracta zincir yok..ve adam kar kurtarma araci suruyor . Vay vay vay
    Cevapla
  • Davut 3 ay önce Şikayet Et
    Kar lastiği mevcutsa 4 çekerse pek gerekmez zincir
  • elestıri hastalık 3 ay önce Şikayet Et
    artvinin söförü en ıyı söfördur. senın zıncırle cıkamadıgın yerı onlar kar lastıgı olmadan cıkar. senın manevra yapamadıgın yolda onlar aracı 360 dönderır. doğal afet kar kapatmıs. söförlukle alakası yok. zıncır olsa kar az mı yagacak?
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.