Aydın

Aydın'dan kısa kısa

15:54 29 Ağustos 2015
Aydın'dan kısa kısa

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı "Hayat Boyu Öğrenme" programı dahilinde düzenlenen  72 saatlik eğitimin ilk etabını tamamladı. Kursu tamamlayan şoförlere, belgeleri dağıtılmaya başlandı.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, aynı kursun ikinci etabının başladığını belirterek, talep doğrultusunda üçüncü kursu da açacaklarını belirtti.

Öter, "Mayıs ayı sonunda başlayan kursumuza 120 şoför esnafı katıldı. Okul servis aracı ve personel servis aracı kullananlar, oda üyesi olup olmaması fark etmeksizin bu kursa katılabilirler. 120 şoförümüz 72 saatlik kurs dilimi tamamladı" dedi.

Şoförlük yapmak isteyen herkesin bu belgeye almak zorunda olduğunu belirten Öter, “Eğitimsiz kurs bitirme belgesi olmayan sürücümüz servis ve toplu taşıma araçlarında mesleğini yapamayacak" diye konuştu.

 

- Esnaf odalarından kan bağışı

Aydın Esnaf Ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) binasında gerçekleştirilen kan bağışına AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Bakkallar Odası Başkanı İlyas Seçkin, AYESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve oda çalışanları katıldı.

İlk bağışı gerçekleştiren Çetindoğan, "Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu bilinciyle bağışımızı yaptık. Belirli periyotlarda kan vermeye çalışıyoruz. Hastalarımıza lazım olduğu anda hemen bulunamaması nedeniyle kanın önceden bağışlanması çok önemlidir. Bağışladığımız kan bir kişiye hayat verirse bizim için çok büyük bir nimettir" dedi.

 

- Nazilli Belediyesi 5 bin Türk bayrağı dağıttı

Nazilli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ücretsiz bayrak dağıttı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine değinerek halkın duyarlılığını artırmak için bu kampanyayı başlattıklarını belirtti. 

Alıcık, "Son günlerde milletçe sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Vatanımız için çok sayıda şehit verdik. Biz de belediye olarak istiyoruz ki halkımız duyarlılık göstersin, herkes ev ve iş yerlerini bayraklarla donatsın" dedi.

 

- Belediye işçisine plaket

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, İsabeyli Mahallesi'ndeki 500 tonluk su deposunda temizlik yaparken yüksekten düşen Gürcan Kocakelle'yi (43) kurtaran belediye işçisi Mehmet Özturan’a plaket verdi.

Olayda yaralanan Gürcan Kocakelle'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Alıcık, belediye bünyesindeki tüm çalışanlara acil müdahale eğitimi verdiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.