Aydın

Aydın'da domatesler temiz çıktı

16:06 10 Eylül 2015
Aydın'da domatesler temiz çıktı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taze meyve sebzede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, çevre ve insan sağlığı ile doğal dengenin korunması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY)  Projesi kapsamında, Aydın’da toplam 6 ilçe, 27 mahallede 87 üreticiye ait 3 bin 111 dekar alanda uygulama yapıldığını belirtti.

Hasat öncesi ve hasat esnasında projeye dahil üreticilerin tarlalarından alınan domates numunelerinin, pestisit analizi için İzmir İl Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğüne gönderdiklerini bildiren Bircan, tüm analiz sonuçlarının temiz çıktığını kaydetti.

Bircan, projenin uygulama aşamasında teknik elemanların fide döneminden başlayarak hasat sonuna kadar, sahada üreticileri entegre mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirme yaptığını, haftalık kontrollerle gerekli görülen noktalarda üreticinin yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.