Aydın

Güllübahçe, bez bebekle tanıtılacak

15:08 12 Eylül 2015
Güllübahçe, bez bebekle tanıtılacak

Söke'ye bağlı Güllübahçe mahallesinde bir grup kadın girişimcinin yürüttüğü bez bebek üretimi, bölgenin en önemli geçim kaynakları arasına girdi.

Emekli olduktan sonra ilçede bez bebek üretimiyle ilgili girişimleri başlatan Nejla Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgedeki kadınların geçmişte pamuk tarlalarında çalıştığını, makineli hasada geçişle birlikte işsizlik sorununun yaşandığını ifade etti.

Turistik bir bölgede bulunan mahallenin bu potansiyelini kullanmak üzere bir dernek oluşturarak bez bebek üretimine başladıklarını aktaran Atar, 20'ye yakın kadının yöresel kıyafetlerle tasarladığı bez bebeklerin ağırlıklı olarak turistlere satıldığını söyledi.

Satışlardan memnun olduklarını, işi büyütmek için kooperatif kurmaya çalıştıklarını da anlatan Atar, "Bez bebek üretimiyle hem kadınlarımıza bir geçim kaynağı sunmak hem de mahallemizi tanıtmak istiyoruz. Yaptığımız bebekler artık markalaşmaya ve 'Güllübahçe bebeği' olarak anılmaya başladı. Bebeklerimizde aslında tamamen kendi hayatlarımızı anlatıyoruz. Örneğin erkek bebek tarlaya çalışmaya giden bir Güllübahçe erkeğini, kadın ise kucağında bebeği, başında yemeniyle Güllübahçe kadını simgeliyor. Türkiye’de birçok yerde bebek yapılıyor. Ama bizim yaptığımız bebekler çok kaliteli ve farklıdır. İleride daha çeşitli ürünler yaparak kooperatifleşmeyi düşünüyoruz. O zaman bebek yapan kadınların sayısı daha da artacak.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.