Aydın

Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması

15:12 14 Eylül 2015
Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasının Aydın için önemli olduğunu söyledi.

Ülken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Doç. Dr. Temel Kotil'le Ankara'da görüşerek Aydın'daki Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Nüfusu 1 milyonu aşkın büyükşehir statüsündeki Aydın'daki havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda ısrarcı olduklarını ifade eden Ülken, şunları kaydetti:

"Aydın, 'ortak havaalanı' adı altında bir havaalanı istemiyor, kente ait ve mevcut haliyle neredeyse her şeyi hazır Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasını istiyor. Birçok ilde 2 veya 3 havaalanı varken, Aydınımızın hazır halde olan havaalanının yolcu taşımacılığına halen açılmamış olmasını hiç kimse, hiçbir gerekçeyle Aydınlıya anlatamaz. Bu bir talep ya da istek değil, hakkın teslimiyetidir. Artık bu konu çok uzatılmadan çözülmeli. İlerleyen süreçte Ulaştırma Bakanlığı da dahil olmak üzere nereye gidilmesi gerekiyorsa, kiminle görüşülmesi gerekiyorsa Aydınımız için sonuna kadar takipçisi olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.