Aydın

Adnan Menderes'in idamının 54. yılı

16:41 17 Eylül 2015
Adnan Menderes'in idamının 54. yılı

Aydın'da, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in doğduğu Çakırbeyli Mahallesi'nde lokma hayrında bulunuldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve AK Parti il teşkilatı tarafından gerçekleştirilen etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, 17 Eylül'ün kendileri için kara bir gün olduğunu söyledi.

Köylüsü olarak Adnan Menderes ile gurur duyduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"17 Eylül 1961 günü ben 16 yaşındaydım. O günü çok iyi hatırlıyorum, insanların gözyaşları sel oldu. Memleketimiz büyük bir üzüntü içerisine girdi. Rahmetli Menderes bunları hiç hak etmedi. O insana gerçekten yazık edildi. 17 Eylül bizim için kara lekeli bir gündür. Demokrasilerde halk iradesiyle iktidarlar el değiştirir ama Türkiye'de böyle olmadı. Bunun üzüntüsünü ve sıkıntısını halen daha yaşıyoruz. Dünya durdukça da bu unutulmayacak, üzüntü ve sıkıntı olacak."

Demir, daha önce sundukları projeyle köyde Menderes'in adını taşıyan konferans salonu açılması ve ölüm yıl dönümlerindeki anma etkinliklerinin burada yapılmasını istediklerini belirterek, "Ancak benim hayalim olan bu projeyi henüz hayata geçiremedik. İnşallah bu meydan düzenlemesinde Adnan Menderes'in heykelinin yapılmasını gerçekleştireceğiz. Ne yazık ki bir yıldan beri bu park bir türlü bitmedi, bitmek de bilmiyor. Park tamamlanırsa içine Adnan Menderes’in anı salonunu yaparız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.