Aydın

Kemoterapi hastalarına ücretsiz peruk

11:54 25 Eylül 2015
Kemoterapi hastalarına ücretsiz peruk

İBRAHİM UZUN - Kuşadası'nda 35 yıldır kuaförlük yapan Kenan Kaya, kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarına peruk hediye ediyor.

AA muhabirine açıklama yapan Kaya, kuaförlüğün yanında peruk satışı yaptığını, perukları estetik amaçlı alanların yanında kemoterapi tedavisi görenlerin de bulunduğunu belirtti.

Tedavi görüp saçları dökülen kadınların kendini toplumdan soyutladığını, evden dışarı çıkmak istemediğini hatta kocasının, çocuklarının önüne çıkmak istemeyenlerin dahi olduğunu belirten Kaya, kemoterapi tedavisinin başlamasıyla hemen tüm kanser hastalarının soluğu perukçularda aldığını ifade etti.

Dükkanına gelen kemoterapi hastalarının moral olarak çok kötü durumda olduğunu ancak perukları denerken dahi morallerinin bir nebze düzeldiğini gördüğünü anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Bu durum beni çok etkiledi. Peruk alacak parası olmayan hastalara da destek olmak için hediye etmeye başladım. 12 yıldır peruk hediye ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 250 peruk hediye ettim. 

Bazı istismarlar olunca durumlarını gösteren bir belge, rapor istemeye başladım. Ayrıca Kuşadası'nda yaşıyor ve saçlarının dökülmüş olması şartı koydum. Bu durumda olanlara denedikleri ve beğendikleri peruğu hediye ediyorum. Haftada 1-2 kişi geliyor. Şimdilik bu kadarını finanse edebiliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından bana ulaşarak peruk talebinde bulunanlar var. Ancak sadece kendi bölgemdeki kemoterapi hastalarına peruk vermeye gücüm yetiyor" 

Kaya, kendisine sponsor olacak bir kurum veya kişi olması halinde bu hizmeti tüm Aydın'a yayabileceğini, bu hizmetin ülke genelinde yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Peruğun çok büyük maliyet olmadığını ancak kanser hastaları için yine de yük getirdiğini ifade eden Kaya, "Benim gibi perukçu arkadaşlar kendi illerinde, ilçelerinde bunu yapabilirler. Tüm Türkiye'de yaygınlaşsın. Kanser hastalarına biz de elimizden gelen desteği verelim" diye konuştu.

- Hastalar memnun

Kenan Kaya'nın peruk hediye ettiği kanser hastalarından Rukiye Aşıkşenlikoğlu, psikolojik durumunun çok kötü olduğunu, tedavi masrafları nedeniyle peruk alacak bütçe ayıramadığını belirterek Kenan Kaya’ya internet üzerinden ulaştığını ve durumunu anlattığını söyledi.

Aşıkşenlikoğlu, "Bizi kırmayarak dükkanına davet etti. Bu durumu Rabbim kimselere vermesin. Bana hediye ettiği peruk sayesinde kendimi biraz daha iyi hissettim. Artık rahatlıkla gezebileceğimi düşünüyorum" dedi.

8 aydır tedavi gördüğünü belirten Tijen Toros ise 4 terapi aldığını, ilk terapiden 14 gün sonra saçlarının dökülmeye başladığını belirterek, "Saçlarımı çok seviyordum. Dökülmesi sonrası kendimi çok kötü hissettim. Arkadaşlarım üzüntümü görüp Kenan Kaya’ya ulaşmışlar. Allah razı olsun. Bu devirde böyle insan kalmadı" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.