Aydın

Okullarda ilk ders zili çaldı

14:42 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Aydın'da 176 bin 470 öğrenci 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

 

Aydın'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle İncirliova ilçesi Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'nda tören düzenlendi. 

Törene katılan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, konuşmasında öğretmen ve öğrencilerden Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için yoğun gayret sarf etmelerini istedi.

Ayyıldız, "Dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmamak için donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne, her alanda bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için, birey, toplum ve ülke olarak eğitime daha fazla önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise, Türkiye'de son yıllarda eğitime önemli katkılar sağlandığını, bunların unutulmaması gerektiğini dile getirdi. 

Eski dönemlerde okullar açılmaya yakın öğrenci ve velilerin kitap arama sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Büyük, "Şimdi sınıfları gezdiğimizde tüm öğrencilerin ders kitaplarının masalara bırakıldığını gördüm. Yeni yetişen nesiller bunları bilmeyebilir. Haftalarca kırtasiyelerde beklerken kendimize sıra geldiğinde kitabın bittiğini görürdük. Kitap aramak için kırtasiye, kırtasiye dolaşırdık. Ama bunu ortadan kaldırmış olduk. Yapılanların unutulmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, Aydın'da 176 bin 470 öğrenci ile 13 bin 68 öğretmenin 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı yaptığına işaret etti. 

Yeni eğitim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Töre, törenin gerçekleştirildiği Nazmi Topçuoğlu İlkokulu için 900 bin lira maddi destek sağlayan hayırsever Talat Muşkara ile ailesine teşekkürlerini iletti.  

Törenin ardından katılımcılar sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. 

 

- Nazilli

Nazilli'de yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, uzun tatilin ardından eğitime başlayan öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. 

Nazilli Milli Eğitim Müdürü Yener Gök de, ilçede 27 bin öğrenci ve 2 bin öğretmenin ders başı yaptığına işaret ederek tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. 

Konuşmaların ardından sınıfları ziyaret eden katılımcılar, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 

- Koçarlı

Koçarlı'da da Kaymakam Fırat Çelik, Adnan Menderes İlkokulu'nu ziyaret etti.  

Öğrencilerin sırasına oturarak sohbet eden Çelik, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. 

Çelik, öğrencilerden takdir belgesi almalarını isteyerek başarılı öğrencilere dönem sonunda hediye sözü verdi. 

Kaymakam Çelik'e, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik de eşlik etti.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.