Aydın

GEKA Yönetimi Aydın'da toplandı

15:08 29 Eylül 2015
GEKA Yönetimi Aydın'da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Aydın'da yapıldı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığındaki toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, ajansın 2016 yılı taslak çalışma programı ve bütçesi ile bu çerçevede yürütülmesi planlanan 2016 yılı destekleme programlarının görüşüleceğini, bunun yanında bölgenin iş ve yatırım fırsatlarını tanıtmaya yönelik gerçekleştirilecek 2016 yılı yurt içi ve dışı fuar katılımlarını ele alacaklarını söyledi.

Kocatepe, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında son dönemde 33 proje başvurudan 7'sinin değerlendirildiğini ve onaylandığını bildirdi.

- Fuarlara etkin katılım

Ajansın 2015 yılında yurtiçi ve yurtdışı fuarlara etkin bir katılım sağladığını aynı şekilde de 2016 yılında da katılımların süreceğini aktaran Kocatepe, "İngiltere'deki World Travel Market ile Çin'in Yunnan şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Çin Seyehat Fuarı'na katılımları yönetim kurulunda görüşeceğiz. Londra'da 2-5 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuar bölgemizin tanıtımı için önemli bir fırsattır. İngiliz turistlerin bölgemizi ziyaret yoğunluğunun arttırılması amacıyla, çeşitli kurumlar fuar katılımında ajans işbirliği talebinde bulunmuştur. Bu konuları ele alarak karar verilecektir."

Kocatepe ayrıca turizmde, ajans koordinasyonunda bölgesel tanıtım yapılmasını, farklı kurumların kendi il ve ilçeleri için geliştirdikleri tanıtım fikir ve projelerin tek bir internet sitesinde toplamayı hedefleyen "Güney Ege Turizm Tanıtım Projesi"ni gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.