Aydın

Aydın'dan kısa kısa

14:41 06 Ekim 2015
Aydın'dan kısa kısa

ADÜ'de Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Günü"

Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi  tarafından  "Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Günü" düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yabancı bir ülkede okumanın zorluklarını öğrencilik yıllarından iyi bildiğini ifade etti.

Uluslararası öğrencilere gereken desteği vereceklerini söyleyen Prof. Dr. Bircan, "Bir Rektör olmanın yanı sıra bir abi, bir kardeş olarak sizin sorunlarınızı ve sıkıntılarınızı paylaşmaya hazırız. Hepiniz Üniversitemizin birer evladısınız.” dedi.

Üniversitenin Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Genel Sekreteri  Mohammed Nurudeem Alhassan da topluluğun amacının uluslararası öğrencilerin kaynaşması, eğitim adaptasyonlarının sağlanması ve kültürler arası etkileşimde rol oynamaları olduğunu dile getirdi.

- 14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), ülke genelinden 38 üniversitenin katılacağı Genişletilmiş "14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı"na ev sahipliği yapacak. 

ADÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 8-9 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Genişletilmiş 14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı'nın, ADÜ Merkez Yerleşkesi’nde bulunan Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplantıya 38 üniversiteden birim temsilcileri ve Aydın’da bulunan kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılacağı belirtilen açıklamada, üniversitelerdeki engelli öğrencilerin ve çalışanların yaşam standartlarının yükseltilmesi için neler yapılabileceğinin tartışılacağı, üniversitelerde öğrenim gören engelli gençliğin bu engelleri minimum düzeyde yaşaması için atılması gereken adımların YÖK, üniversiteler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarından temsilcilerin etraflıca tartışacağı bir platform olması için hareket edileceği kaydedildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.